Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ponta jignește UVT și refuză dezbaterea de la Timișoara? ”Jurnaliști cu experientă pot organiza o confruntare”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
în cursul zilei de marți, 4 noiembrie 2014, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea a transmis cabinetelor celor doi candidați la președinția României, Klaus Iohannis și Victor Ponta, o invitație pentru a organiza o dezbatere electorală la Timișoara, în Aula Magna a Universității.

A doua zi, miercuri, Iohannis avea să declare răspicat, că: ”Am primit cu bucurie invitaţia Universităţii de Vest din Timişoara şi mi s-ar părea un lucru excepţional de bun ca această întâlnire să aibă loc la Timişoara, după 25 de ani de la Revoluţie. Mi se pare foarte potrivit pentru o dezbatere. Este nevoie ca dezbaterea să aibă loc undeva unde toată media are aceces în mod egal, unde toate condiţiile sunt de aşa natură că nu poate fi bănuit vreun candidat sau altul de vreun avantaj ilegitim”.

Ponta, în schimb refuză o dezbatere pe un ”teren minat”, așa cum este capitala Banatului. Premierul susține că astfel de dezbateri trebuie să aibă loc la o televiziune, pe care, culmea, le nominalează el! ”Variantele de confruntări electorale pe care domnul Iohannis ni le transmite prin intermediari sau direct reprezintă un vot de blam dat presei românești. Domnul Iohannis nu dorește să meargă în sediul televiziunilor și nu dorește să fie moderat de jurnaliști.

Propunerile pe care le avansează sunt nobile – Universitatea din Timișoara, Palatul Parlamentului – dar la fel de bine pot fi invocate Academia Româna, Uniunea Scriitorilor, o unitate militară, un cămin cultural dintr-un sat, un spital, un cămin de bătrâni sau o fabrică. Orice loc din România este legitim pentru a găzdui o confruntare prezidențială” a scris Ponta pe pagina sa oficală de Facebook, jignind într-o oarecare măsură instituția reprezentată de rectorul Marilen Pirtea, considerând că UVT nu poate organiza o astfel de dezbatere.

Victor Ponta susține că nu se poate să meargă peste tot, dar propune ”cele patru televiziuni de știri” unde ar accepta și el o dezbatere directă. Premierul nu omite să amintească românilor de… MINERI (!!!). ”Fiindcă nu se poate merge peste tot, se poate accepta că media este acea instituție globală care poate aduce necesara întâlnire între candidații la Președinție în casele fiecărui român – și din Timișoara și din Covasna și din București și din Suceava… Și universitar și miner și student și pensionar.

Cele patru televiziuni de știri, ale căror invitații le-am acceptat, acoperă o largă marjă de orientări politice și un public extrem de divers. De asemenea, sunt primele patru în audiența pe specificul lor și au jurnaliști cu experiență care pot organiza profesionist o confruntare electorală.

De aceea, îl rog pe domnul Iohannis să nu mai caute scuze necredibile, să nu mai inventeze scenarii improbabile, să nu mai conceapă strategii savante de refuz, să nu mai caute, la fel ca Traian Băsescu, dezbateri de genul Turcescu (2009). Îl rog așadar să participe, începând cu ziua de luni, 10 noiembrie, la cele patru întâlniri electorale la care am fost invitați de televiziuni. Îl anunț din nou că eu voi fi acolo începând cu ora cu 20:00, indiferent dacă domnia sa are sau nu curajul să apară” a scris Ponta pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, acolo unde a postat și imaginea alăturată.

Premierul refuză, în schimb, o dezbatere electorală televizată la postul Digi24, considerat de cei mai mulți oameni din domeniu, drept cel mai echilibrat și echidistant post de știri din țara noastră, acceptând numai invitațiile posturilor tv care au diferite ”legături” cu PSD.

7 COMENTARII

 1. @silviu „Chiar suntem toti spalati pe creier? Unde a*ti mai vazut asa ceva ? O dezbatere la o universitate oricat de respectabila ar fi ea… ?” – toate dezbaterile prezidentiale din Statele Unite. Boule.

 2. Un om prudent, un om care isi calculeaza cuvintele trece drept „mut” si „prost”, in schimb cel care nauceste cu numarul cuvintelor per minut este cel „capabil”, „priceput”.
  Pentru toti cei care sustin aceasta, as vrea sa le reamintesc 3 versete:
  Nu te grăbi să deschizi gura, şi să nu-ţi rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu; căci Dumnezeu este în cer, şi tu pe pământ, de aceea să nu spui vorbe multe.
  Eclesiastul 5:2
  Nebunul spune o mulţime de vorbe, măcarcă omul nu ştie ce se va întâmpla, şi cine-i va spune ce va fi după el?
  Eclesiastul 10:14
  Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit.
  Matei 12:36
  Cine vorbeste mult nu inseamna ca este si intelept!

 3. Din cate stiu eu presa are camere care pot fi amplasate oriunde, nu e ca si cum accesul presei ar fi interzis. Deci chiar daca nu se tine intr-un studio de televiziune, toata dezbaterea poate fi transmisa la TV. Mi se pare corect ca dezbaterea sa fie facuta in afara televiziunilor simpatizante, fie ele pentru Ponta sau Iohannis.

 4. Chiar suntem toti spalati pe creier? Unde a*ti mai vazut asa ceva ?O dezbatere la o universitate oricat de respectabila ar fi ea… ?De ce e frica la mamelucul ala si mutalaul ala de Iohaniss sa mearga acolo unde il poate vedea o tara intreaga.De ce ar trebui Ponta sa accepte o astfel de propunere si nu mutalaul alta…?Chiar nu se vede cu ochiul liber ca mutalalul de abia scoate doua vorbe in romaneste…Ce sa mai vorbim de o dezbatere pe niste teme serioase si cu niste moderatori seriosi .Doar prostii se lasa manipulati cu lucruri marunte de acest gen.

  • De ce nu mai desteptule? Ce are daca e Universitate nu se poate tine o dezbatere? Cred ca voua va este frica ca nu sunteti in stare sa raspundeti intrebarilor puse de Profesori si Studenti ,analfabeti si hoti ce sunteti,va e frica ca va raman osemintele in Timisoara??? Tine-ti mine..eu au fost cei care au iesit in strada chiar daca a fost pt un popa,au avut sange in vene nu ca voi lingai.Mutalau?? Atata ganditi,va plac cei care va aburesc cu povesti de adormit copiii…dar zicatoarea spune una „Vorba multa,saracia omului” Ardelenii gandesc si apoi vorbesc. „Doua vorbe in romaneste” ..ma faci sa rad…ma faci sa cred ca la Sibiu a avut tot timpul translator…Ce dobitoc poti sa fi…Nu ti-e frica ca cineva poate sa afle cine esti si sa te rada si cu partea dorsala de incult ce est!

 5. Ti-e frica tuz gatu matii, sa vi in Timisoara, ca iti iei oua in cap. Stai acolo in Meltenia la tine, printre ceilalti porci. Oricum jumatea asta de tara nu are nici o legatura cu cloaca voastra de Bucuresti, cloaca de porci si hoti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare