Maria Grapini, primul lucru bun de când a ajuns europarlamentar! A cerut CE să respingă cerea Germaniei de a taxa străinii care-i folosesc străzile

- Advertisement -

Poziția Mariei Grapini a fost prezentată în timpul audierilor care au avut loc la Comisia de transport a Parlamentului European, pe tema sistemului de taxare din cadrul UE. Aceasta a fost susțiută de toți colegii din Comisia de transporturi.

Potrivit propunerii facute de Germania, conducătorii auto care tranzitează șoselele germane ar trebui să plăteasca o vinietă a căror costuri se ridică în jurul sumei de 88 de euro/an, bani care le vor permite accesul pe șoselele nemțești, incepand din 2016.

Problema apare atunci când vorbim de transportatorii germani cărora li se vor reduce taxele auto existente, astfel încât ei vor plăti mai puțin decât străinii. ”Consider că propunerea oficialilor germani este o discriminare, iar aceasta încalcă un principiu de bază a legilor Uniunii Europene”, apreciază europaramentarul PC. Mai mult, Grapini consideră că propunerea ”trebuie respinsă categoric de toate statele membre, pentru că toate statele se simt dezavantajate de aceasta propunere”.

”Mi se pare inacceptabil că, în momentul când noi discutăm despre lansarea serviciului european de taxare rutieră electronică (SETRE), care va uşura plata taxelor rutiere pe tot teritoriul Uniunii Europene, unul dintre state să vină cu o cerere care dă naștere la discriminări”, și-a motivat Maria Grapini poziția.

”Cer clar Comisiei să stopeze acest proiect și cer miniștrilor transporturilor din toate statele UE să abordeze cu prioritate această chestiune la una dintre primele reuniuni din săptămânile viitoare. De altfel, voi solicita o întrevedere cu ministrul român al transporturilor pentru a discuta această poziție”, a mai spus europarlamentarul, care mulțumește Asociației Oameilor de Afaceri și Uniunii Transportatorilor care i-au transmis nemulțumirile lor față de discriminarea propusă de Germania și ține să îi asigure că va fi întotdeauna de partea intereselor business-ului românesc.

Comisia de transporturi a Parlamentului European a audiat săptămâna aceasta membrii Comisiei Europene pe tema sistemului de taxare din Uniunea Europeană, iar Maria Grapini, fostul deputat PC de Timișoara, este membru al Comisiei de transport.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img