Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocial3.000 de români, la coada de la Stuttgart (Germania). Vezi povestea votului...

3.000 de români, la coada de la Stuttgart (Germania). Vezi povestea votului a doi timișoreni, care nu au dormit de grijă FOTO/VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Românii din diaspora fac orice pentru a putea vota. Cel mai bun exemplu este dat de un cuplu timișorean care au reușit să voteze la una dintre cele DOAR cinci secții de votare deschise în Germania. Timișorenii au povestit pentru Vocea Timișului că au făcut noapte albă înaintea deschiderii secției de votare din Stuttgart, acolo unde se afla cea mai apropiată secție de votare.

”Secția are șapte cabine de vot, iar la ora 5:30 era deja o coadă incredibilă. Fotografiile au fost făcute chiar la acea oră și vedeți câte persoane sunt la coadă, în așteptare să voteze. Noi am mers de la 5:30 acolo, iar la ora 7:00, când s-a intrat în secție am votat, după care am și filmat când am ieșit era coada din videoclip. Acum am văzut pe internet că sunt mult mai mulți” ne-a povestit tânăra Bianca, prin intermediul Facebook, după ce și-a exercitat dreptul la vot.

Tânăra timișoreancă ne-a povestit că după ieșirea de la urne, abia așteaptă să meargă ”acasă” alături de prietenul ei, în apropiere de Stuttgart, să pună capul pe pernă, după efortul făcut pentru a-și putea exprima dreptul la vot. Forumul Democrat German a mobilizat sute de voluntari pentru a ”fluidiza” acest tur al alegerilor prezidențiale pe teritoriul Germaniei în special prin listarea și împărțirea de declarații pe propria răspundere – obligatorii pentru cei care votează pe listele suplimentare.

În Germania au fost organizate doar cinci secţii de votare, după cum urmează:
Secţia de votare nr. 70 Berlin – Dorotheenstr. 62-66, 10117 Berlin (Ambasadă);
Secţia de votare nr. 71 Hamburg – Herrengraben 1, 20459 Hamburg (Consulat Onorific);
Secţia de votare nr. 72 Bonn – Legionsweg 14, 53117 Bonn (Consulat General);
Secţia de votare nr. 73 München – Richard-Strauss-Str. 149, 81679 München (Consulat General);
Secţia de votare nr. 74 Stuttgart – Schellingstrasse 9, 70174 Stuttgart (Consulat Onorific).

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare