Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPERCHEZIȚII DNA la Primăria Timișoara. UPDATE Ce ”vedete” au intrat în vizorul...

PERCHEZIȚII DNA la Primăria Timișoara. UPDATE Ce ”vedete” au intrat în vizorul procurorilor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marți, 28 aprilie 2015, procurorii DNA București au descins, din nou, în birourile Primăriei Timișoara. Oamenii legii efectuează o percheziție în timpul căreia care au solicitat contractele de vânzare-cumpărare de locuințe pe Legea 112/1995, dar și a altor înscrisuri oficiale pe această speță.

”Primăria Municipiului Timişoara confirmă că astăzi, 28.04.2015, în instituţie se desfăşoară o percheziţie în scopul ridicării contractelor de vânzare-cumpărare de locuinţe pe legea 112/1995 şi, după caz, a altor înscrisuri de interes pe această speţă, de la intrarea în vigoare a legii menţionate până în prezent. Percheziţia se efectuează în cadrul unei anchete aflată în desfăşurare pe acest subiect la DNA Bucureşti” anunță instituția, prin intermediul unui comunicat de presă.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, confirmă de asemenea situația tensionată, afirmând că ”se desfășoară o anchetă a DNA la nivel național pentru că ni s-au cerut și anterior diverse documente”. Edilul-șef de pe Bega afirmă că nu crede că va fi solicitat să se prezinte la DNA, dar va sta la dispoziția autorităților.

De asemenea, la intrarea într-unul dintre birourile Primăriei, procurorii au lipit pe ușa acestuia un afiș pe care era scris: ”Azi 28.04.2015, accesul la Cam. 30 este STRICT INTERZIS”.

UPDATE: Prim-procurorul Tribunalului Timiș și-a luat casa cu 8.500 de lei

Surse judiciare au declarat pentru agenția Mediafax că în baza Legii 112/1995 au fost vândute mai multe locuinţe naţionalizate, aflate în centrul oraşului, unor magistraţi, procurori, poliţişti, dar şi unor familii de romi. Astfel, țiganii cumpărau un apartament într-un imobil naţionalizat, iar prin teroare îi convingeau pe ceilalţi proprietari să le vândă apartamentele la preţuri mici, întregul imobil intrând în posesia familiei acestora.

Un alt beneficiar ”de lux” al acestei legi este Vasile Bîc, prim-procurorul Tribunalului Timiş, susţin sursele citate, care afirmă că Bîc şi-ar fi cumpărat locuinţa cu patru camere plus dependinţe cu suma de 8.500 de lei, plătind un avans, apoi rate lunare până la achiziţionarea imobilului. Achiziţia locuinţei de către Bîc a mai fost anchetată, însă dosarul a fost clasat.

Fostul primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu a declarat că din cunoștințele sale totul s-a făcut legal. ”Nu ştiu ce să vă spun, habar nu am, nu am ce declaraţii să vă dau. Eu ştiu că tot ce s-a făcut, s-a făcut legal. Întrebaţi-i pe cei care suţin altceva”, a declarat Ciuhandu, conform Mediafax.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare