Sofer de autobuz STPT, BATUT de TIGANI, la Timisoara

- Advertisement -
Șoferul unui autobuz care circula pe linia Expres 8 a fost atacat de patru țigani după ce a oprit într-o stație și a ajutat o persoană în scaun cu rotile să coboare din vehicul.
Șoferul unui autobuz care circula pe linia E8 a fost atacat luni, 1 aprilie 2019, de o ”gașcă” formată din patru țigani. Autobuzul se deplasa pe strada Câmpului din Timișoara, iar în jurul orei 19:00, înainte de a ajunge în stația ”Apateu”, conducătorul auto a frânat pentru oprirea în stație, moment în care, patru țigani care se deplasau pe carosabil, în apropierea vehiculului, ”s-au speriat” de sunetul produs de sistemul de frânare al autobuzului.

Oprit în stație, bărbatul în vârstă de 47 de ani, a părăsit scaunul de la volan pentru a deschide rampa destinată coborârii unui pasager aflat în scaun cu rotile. În timpul ”operațiunii” de coborâre a pasagerului cu invaliditate, șoferul a fost înjurat ca la ușa cortului de cei patru țigani, care împingeau un cărucior în care se afla un copil mic. Una dintre femeile din ”clan” și-a luat căruciorul și s-a îndepărtat de ”zona de conflict”, șoferul autobuzului îndreptându-se înspre ușa din față pentru a-și relua locul și a continua cursa, moment în care ceilalți trei cetățeni (vezi foto, surprinsă chiar de șofer) de etnie romă au tăbărât pe șofer cu pumnii și picioarele, pe motiv că au fost speriați de frânele acestuia, chiar înainte ca victima să apuce să urce înapoi în autobuz.

Conducătorul auto a fost lovit puternic în zona capului și în spate, dar nu și-a dat seama că starea sa de sănătate a avut de suferit destul de grav. A raportat incidentul la Dispecerat și și-a văzut de drum până la capătul traseului, în Calea Șagului, unde a început să se simtă foarte rău. Ajuns acolo, șoferul a apelat din nou Dispeceratul, care l-a chemat de urgență la Garaj, pentru a primi îngrijiri medicale solicitate deja de dispecerul de serviciu, cel care a alertat și Poliția.

Două echipaje ale Poliției au patrulat preț de maximum o oră prin zona în care a avut loc incidentul, însă oamenii legii susțin că nu au reușit să obțină nicio informație care să-i ducă spre făptuitori.

Surse din zona respectivă susțin că țiganii atacatori locuiesc în cartierul Kuncz, însă polițiștii de la Secția 5 au explicat că, dacă șoferul nu depune o plângere în acest sens, nu pot face mai nimic.

Șoferul STPT s-a ”ales” cu politraumatism cranio-cerebral, dar și cu multiple traumatisme la nivel lombar, urmând să apeleze la Institutul de Medicină Legală pentru a obține dovada medicală care atestă ”problemele” care îl vor ține o perioadă departe de locul de muncă.

Bărbatul lucrează la STPT de 29 de ani și nu a mai avut astfel de probleme, niciodată.

Poate se va gândi cineva și la faptul că polițiștii locali din microbuzele care circulă pe liniile școlare ar putea fi mai utili dacă ar ”patrula” seara, în diferite mijloace de transport în comun care ajung în cartiere rău-famate, cum sunt Plopi, Kuncz, Ronaț, Mehala, Freidorf, acolo unde se întâmplă, din păcate, și astfel de incidente, cele mai multe dintre ele nu ajung sa fie făcute publice.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Carani, Sanandrei si Covaci, legate de Timisoara prin doua linii metropolitane STPT

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) anunță că începând...

VIDEO Circ la o inmormantare cu tigani! Politia le-a ridicat o masina, pe Calea Stan Vidrighin

Înmormântarea unui cetățean de etnie rromă a fost transformată...

Linii de autobuz si troleibuz deviate, duminica, in Timisoara

Ultima zi a săptămânii aduce unele modificări în traseele...

Lucrarile de pe strada Venus deviaza traseul autobuzelor de pe linia E 2, la Timisoara

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) informează călătorii că...

Din aceeași categorie

Categorii Populare