Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocial”Cadou” de la judecători, pentru țiganii care au furat busturile din bronz:...

”Cadou” de la judecători, pentru țiganii care au furat busturile din bronz: AREST pentru 29 de zile! FOTO/VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Trei statui au fost furate zilele trecute din Timișoara, toate busturile fiind din bronz și făcând parte din patrimoniul istoric al Timișoarei. Bustul lui Victor Babeș și cel al doctorului Aurel Cândea au fost sustrase de pe Bulevardul Victor Babeș, acolo unde erau amplasate de zeci de ani, operele apaținând celebrului sculptor Romul Ladea. Cel de-al treilea bust, al lui Emanuil Ungureanu, care se afla chiar în centrul orașului, în fața Liceului cu același nume, a dispărut ceva mai recent, însă toate trei au fost sustrase de trei țigani din Timiș.

Cei trei hoți au fost depistați miercuri seara de polițiștii timișoreni, aceștia fiind ridicați din propriile case, doi din Bucovăț, iar cel de-al treilea de la Moșnița Nouă. Aceștia au primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi magistrații să decidă dacă infractorii vor fi trimiși după gratii pentru 29 de zile.

Așa cum era de așteptat, judecătorii au decis trimiterea țiganilor după gratii pentru 29 de zile, pentu faptul că aceștia au atentat la patrimoniul istoric al Timișoarei, fapte extrem de grave, cu atât mai mult că aceștia nu s-au mulțumit să fure busturile ci le-au și distrus, tăindu-le cu flexul pentru a le vinde ”pe bucăți” la centrele de colectare a fierului vechi. Bucățile au fost recuperate de polițiști, însă rămâne de văzut dacă mai există vreo posibilitate de ”reparare” a acestora.

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Hoții și vardiștii! IPJ Timiș nu are timp să prindă un hoț minor, care terorizează Timișoara, pentru că e foarte ocupat cu migranții

Povestea de astăzi este despre o femeie curajoasă. O reprezentantă a sexului frumos care,...

Politia Locala Timisoara: ”ATENTIE în aglomeratie! Hotii nu intra in vacanta!”

Poliția Locală din Timișoara atrage atenția asupra faptului că hoții nu intră în concediu...

FOTO/VIDEO Tiganii din Timisoara circula ILEGAL ”fara numar”, spre NEPASAREA Politiei

Sute de mașini conduse de rromi pot fi zărite în această perioadă în Timișoara,...