Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialConsilierul județean Bianca Gavriliță, a preluat conducerea programului european Eurodyssee

Consilierul județean Bianca Gavriliță, a preluat conducerea programului european Eurodyssee

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Reprezentanta Consiliului Județean Timiş, Bianca Gavriliță, a devinit primul român care conduce programul european ce permite tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioada de 3 până la 7 luni.

Consilierul judeţean Bianca Gavriliţă (foto) o inlocuieşte în această funcţie pe Michele Sabban care s-a aflat la conducerea organismului european în ultimii doi ani. Totodată, judeţul Timiş va găzdui secretariatul general al programului Eurodyssee pentru perioada 2015-2016.

Programul Eurodyssee, derulat de către Adunarea Regiunilor Europene, ARE, este un program de schimb de experienţă între regiunile Europei care permite tinerilor să câştige experienţă profesională într-o instituţie publică sau privată, oferindu-le în acelaşi timp posibilitatea de a se perfecţiona în cunoaşterea unei limbi străine.

”Unul dintre obiectivele mele este sa fac cunoscut acest program în rândul tinerilor. Din păcate, numărul celor din România care au beneficiat de stagiile oferite de programul Eurodyssee este foarte mic. De asemenea, îmi propun ca numărul regiunilor membre să crească, să atragem în acest program noi regiuni din Europa, astfel încât programul să devină cât mai atractiv şi mai diversificat”, spune Bianca Gavriliţă, noul preşedinte Eurodyssee.

Programul Eurodyssee se adresează tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, care doresc să dobândească o experienţă profesională care oferă o calificare. Totodată, le permite acestora să înveţe sau să se perfecţioneze în utilizarea unei limbi străine. Stagiile au o durata cuprinsă între 3 şi 7 luni, iar domeniile sunt diverse: turism, administraţie, informatică, multimedia, etc. La terminarea stagiului, beneficiarul primeşte un atestat profesional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Bianca Gavrilita, singurul reprezentant al judetului Timis in PSD, pentru alegerile europarlamentare

PSD Timiş are un reprezentant pe loc (greu) eligibil, pe lista alegerilor europarlamentare din...

Măsură RADICALĂ împotriva părinţilor care nu îşi vaccinează copiii contra rujeolei. Ce propune deputata PSD Bianca Gavriliţă

Părinţii din România ar putea fi obligaţi să îşi vaccineze copiii împotriva rujeolei. Ministerul...

(P) Bianca Gavriliță vrea să inițieze o lege care să vină în sprijinul nou-născuților

Doamna Gavriliță, sunteți o prezență activă în această campanie electorală. Cum apreciați desfășurarea competiției...