Măsură RADICALĂ împotriva părinţilor care nu îşi vaccinează copiii contra rujeolei. Ce propune deputata PSD Bianca Gavriliţă

- Advertisement -

Părinţii din România ar putea fi obligaţi să îşi vaccineze copiii împotriva rujeolei. Ministerul Sănătăţii a elaborat un proiect de lege privind obligaţia părinţilor de a-şi vaccina copiii, dar şi privind obligaţia spitalelor de a avea la dispoziţie dozele de vaccin necesare în fiecare lună. Detalii legate de proiect a oferit deputata PSD Bianca Gavriliţă astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Ne confruntăm ce ceva timp cu o epidemie de rujeolă care face din ce în ce mai multe victime. Şi având în vedere că în urmă cu două zile pe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost postată o propunere de lege a vaccinării, care încearcă să reglementeze tot ceea ce ţine de vaccinări pentru a preveni pe viitor o astfel de situaţie. (…) Mă bucur că există această propunere de lege, era extrem de necesară având în vedere că la ora actuală avem un spital din Craiova care este în situaţie de carantină în urma acestor cazuri şi e un fenomen care nu s-a mai întâmplat de 30 de ani. Avem în jur de 30 de morţi din cauza aceasta şi toţi sunt copii nevaccinaţi. Avem în jur de 4090 de copii care au probleme cu această boală. Prin această lege se va încerca obligarea părinţilor să îşi vaccineze copiii. Părinţii pot semna o hârtie că nu doresc să vaccineze copii, dar apare o problemă în momentul intrării în colectivitate a copiilor aşa cum este în foarte multe ţări din Occident. (…) Eu aş susţine un amendament prin care în momentul în care intră în colectivitate, copilul trebuie să aibă schema vaccinării la zi. Dacă părintele şi-a asumat să nu aibă, îşi asumă faptele, copilul nu poate să intre la grădiniţă, şcoală, colectivitate dacă el nu are vaccinul” a declarat Gavriliţă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img