Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieEuro se grăbește spre 4,52 lei

Euro se grăbește spre 4,52 lei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ieri, piața valutară s-a deschis la 4,4890 lei, iar tranzacțiile s-au realizat între 4,4790 și 4,4920 lei, media anunțată de BNR fiind de 4,4882 lei, față de 4,4844 lei, acum două zile. La ora 14:00, cotațiile erau de 4,4820 – 4,4850 lei.

Evoluția negocierilor dintre Grecia și creditorii săi externi, din troika UE-FMI-BCE, vor influența negativ parcursul monedelor de la marginea zonei euro, care sunt expuse ieșirilor de capital. În aceste condiții, devne tot mai posibilă apropierea euro de pragul de 4,52 lei, nivel pe care BNR îl consideră ca fiind limita maximă pentru scăderea monedei naționale.

Cursul dolarului american, care s-a depreciat față de euro, a scăzut de la 3,9785 la 3,9358 lei, în timp ce cotațiile din piața valutară au coborât la 3,926 – 3,961 lei.

Media monedei elvețiene, care fluctua pe piețele internaționale între 1,045 și 1,047 franci/euro, a crescut ușor, de la 4,2888 la 4,2898 lei.

Monedele din regiune aveau, la rândul lor, o evoluție depreciativă față de euro. Cea poloneză cobora la 4,15 – 4,175 zloți iar ceamaghiară la 310,2 – 311,9 forinți.

În ciuda posibilității ca finanțele publice ale Greciei să intre în incapacitate de plată, în lipsa unui acord cu creditorii săi, perechea euro/dolar creștea ieri la 1,1330 – 1,1420 dolari, ultima cotație reprezentând maximul ultimei luni. Aprecierea euro se datorează declarațiilor care au urmat întâlnirii Comitetului monetar al Rezervei Federale americane. Preşedintele Fed, Janet Yellen, a declarat că ”Fed ar putea decide creşterea dobânzilor cel mai devreme în septembrie, dar există încă probleme ciclice pe piaţa muncii”. Reamintim că în prima parte a anului, dolarul s-a apropiat de paritatea cu euro, pe fondul prognozelor care anticipau pentru această lună o primă creștere a dobânzilor din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

MANIPULARE marca PSD privind PIB-ul Romaniei

"România a întrecut și Portugalia la mărimea economiei”, anunță Departamentul pentru Politici Fiscal Bugetare...

Destinatii exotice de vacanta, cu zbor direct din Timisoara

Începând din primăvara anului 2019, Aeroportul Internațional Timișoara ”leagă” capitala Banatului de o serie...

Moneda Naţională, una dintre cele mai stabile din Europa

De două săptămâni şi jumătate, moneda naţională este una dintre cele mai stabile din...