Un consilier județean a ”înfrățit” Timișoara cu orașul italian Bolzano. Ce regiune din Italia va deveni ”sora” județului Timiș

- Advertisement -

La inițiativa consilierului județean Paul Bogdan Moldovan, joi, 19 februarie 2015, Nicolae Robu a primit vizita lui Klaus Ladinser (foto), viceprimarul oraşului Bolzano, din Italia, responsabil cu relaţiile externe. Această primă vizită a reprezentanţilor oraşului Bolzano în Timişoara, face parte din demersul privind înfrăţirea celor două oraşe, iar mai apoi a judeţelor (Timiş şi Provincia Autonomă Bolzano numită și Tirolul de Sud).

Protocolul de înfrăţire între oraşul italian Bolzano şi Timişoara va fi axat pe acordarea de sprijin reciproc privind participarea la programe şi proiecte europene în domeniile: social, economic, cultural, educaţie, urbanism şi turism.

”Am avut plăcerea de a mă întâlni astăzi cu reprezentanţii oraşului Bolzano, împreună cu care am stabilit direcţiile strategice şi de dezvoltare în ceea ce priveşte protocolul de înfrăţire dintre cele două oraşe. Am prezentat atât proiectele de infrastructură şi antreprenoriat ale Timişoarei, cât şi facilităţile acordate investitorilor, pledând pentru dezvoltarea de legături bilaterale”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Inițiatorul acestui demers de înfrăţire a Timişoarei cu Bolzano, Paul Bogdan Moldovan, a explicat în faţa delegaţiei italiene interesul şi necesitatea acestei înfrăţiri. ”Privesc acest perteneriat ca pe un cadru de cooperare pentru formarea și perfecționarea profesională în multe domenii pe care le-am identificat ca fiind comune: turismul, dezvoltarea locală, educația. Cunoașterea concretă a termenului de ”cetățean european” se bazează, în primul rând, pe valori umane şi se aprofundează grație întâlnirii, dialogului şi experienței de viață cu alți europeni. Îmi doresc ca această înfrățire să devină una activă, iar aici este nevoie de voința aleșilor locali din ambele părți. Astăzi, am făcut primul pas și sunt convins că acest proiect de înfrățire se va concretiza, în curând, în proiecte benefice celor două comunități”, este de părere consilierul județean.

Tot astăzi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a avut o întrevedere cu viceprimarul oraşului Bolzano, pe tema semnării protocolului de colaborare între judeţul Timiş şi regiunea italiană Trentino-Alto Adige. Întâlnirea a avut loc la sediul Palatului Administrativ al județului Timiș.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Timișoara – de la primul tramvai electric la întâiul mijlocul de transport în comun cu cea mai lungă autonomie din lume

De-a lungul secolelor, în Banat s-au înregistrat nenumărate premiere....

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img