Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieUn consilier județean a ”înfrățit” Timișoara cu orașul italian Bolzano. Ce regiune...

Un consilier județean a ”înfrățit” Timișoara cu orașul italian Bolzano. Ce regiune din Italia va deveni ”sora” județului Timiș

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La inițiativa consilierului județean Paul Bogdan Moldovan, joi, 19 februarie 2015, Nicolae Robu a primit vizita lui Klaus Ladinser (foto), viceprimarul oraşului Bolzano, din Italia, responsabil cu relaţiile externe. Această primă vizită a reprezentanţilor oraşului Bolzano în Timişoara, face parte din demersul privind înfrăţirea celor două oraşe, iar mai apoi a judeţelor (Timiş şi Provincia Autonomă Bolzano numită și Tirolul de Sud).

Protocolul de înfrăţire între oraşul italian Bolzano şi Timişoara va fi axat pe acordarea de sprijin reciproc privind participarea la programe şi proiecte europene în domeniile: social, economic, cultural, educaţie, urbanism şi turism.

”Am avut plăcerea de a mă întâlni astăzi cu reprezentanţii oraşului Bolzano, împreună cu care am stabilit direcţiile strategice şi de dezvoltare în ceea ce priveşte protocolul de înfrăţire dintre cele două oraşe. Am prezentat atât proiectele de infrastructură şi antreprenoriat ale Timişoarei, cât şi facilităţile acordate investitorilor, pledând pentru dezvoltarea de legături bilaterale”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Inițiatorul acestui demers de înfrăţire a Timişoarei cu Bolzano, Paul Bogdan Moldovan, a explicat în faţa delegaţiei italiene interesul şi necesitatea acestei înfrăţiri. ”Privesc acest perteneriat ca pe un cadru de cooperare pentru formarea și perfecționarea profesională în multe domenii pe care le-am identificat ca fiind comune: turismul, dezvoltarea locală, educația. Cunoașterea concretă a termenului de ”cetățean european” se bazează, în primul rând, pe valori umane şi se aprofundează grație întâlnirii, dialogului şi experienței de viață cu alți europeni. Îmi doresc ca această înfrățire să devină una activă, iar aici este nevoie de voința aleșilor locali din ambele părți. Astăzi, am făcut primul pas și sunt convins că acest proiect de înfrățire se va concretiza, în curând, în proiecte benefice celor două comunități”, este de părere consilierul județean.

Tot astăzi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a avut o întrevedere cu viceprimarul oraşului Bolzano, pe tema semnării protocolului de colaborare între judeţul Timiş şi regiunea italiană Trentino-Alto Adige. Întâlnirea a avut loc la sediul Palatului Administrativ al județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...