Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Numărul străzilor cu sisteme noi de apă şi de canalizare din Timişoara se înmulţeşte datorită fondurilor europene

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Străzile din Timişoara care beneficiază de noul sistem de canalizare sunt Theodor Aman, Homorod, Anvers, Radu de la Afumaţi, Grigore Ureche, Nicola Paganini, Podgoriei, Calea Urseni, Dumitru Bagdasar, Constantin Nottara, Constantin Silvestri, Calea Ghirodei şi Garofiţei. În total 6 km de conducte noi de canalizare pentru colectarea apelor uzate menajere.

Sistem nou de alimentare cu apă, însumând peste un kilometru de reţea, vor avea şi locuitorii de pe străzile Mircea cel Bătrân, Ovidiu Balea şi Tazlău.

Investiţiile constau în construcţia reţelei stradale de alimentare cu apă şi de canalizare din materiale rezistente la coroziune, construcţia branşamentelor de apă, inclusiv a apometrelor, a căminelor de apometru, a racordurilor la canalizare precum şi a căminelor de racord pentru imobilele ce urmează a fi conectate la aceste sisteme edilitare.

La finalul proiectului, în Timişoara, investiţiile vor însuma 10 km de reţea nouă de apă şi aproximativ 30 km de sistem de canalizare nou, investiţiile ridicându-se la aproximativ 53 de milioane de lei. Se preconizează ca lucrările din acest proiect să fie finalizate în 2014.

„Menţionăm că valoarea totală a proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este de 509.635.639 lei (118.871.000 Euro) din care: 73,92% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,74% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara)” a declarat Ilie Vlaicu, directorul Regiei timişorene.

Proiectul prevede pentru judeţul Timiş următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect sunt Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca la Nufărul: Apretat și spălat, Cristian Mos sugerează că Direcția Apelor Banat ar fi alterat probele privind poluarea Begăi!

O senzațională partidă de pase în diagonală, într-o singură repriză de 60 de minute,...

Mai multe strazi din zona Torontalului raman, miercuri, fara apa potabila

Compania care distribuie apa rece în municipiul Timișoara anunșă că, în cursul zilei de...