Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

HOȚIE la drumul mare! Două statui, FURATE de pe Bulevardul Victor Babeș. Ce au făcut agenții de pază? VIDEO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timișoara a devenit un mediu propice furturilor, dacă ținem cont de numărul foarte mare al acestor îndeletniciri deloc legale, dar și de perioada din zi în care se dau ”atacurile”. Două busturi din bronz aflate pe lista de monumente istorice cu care Timişoara se mândrește, au… DISPĂRUT!

”Duminică după-masa am fost la maternitate și, în momentul în care am parcat mașina în fața spitalului, am constatat că nu mai există bustul doctorului Cândea. Am întrebat agentul de pază și mi-a comunicat că de sâmbătă, cu o zi înainte, colegii săi au realizat lipsa bustului”, explică Marius Craina, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, unitate medicală de care aparține Clinica de Obstetrică-Ginecologie Bega, de pe Bulevardul Victor Babeş nr.2. Acesta a spus că polițiștii de la Secția 2 au venit imediat la fața locului pentru a demara o anchetă în vederea recuperării bustului.

”Nu pot să-mi imaginez cum pot exista oameni atât de bolnavi, să fure un bust din fața unei maternități, care stă acolo de zeci de ani. Este un simbol al maternității și al medicinei din Timișoara. Consider că organele abilitate trebuie să facă absolut tot ce este posibil ca autorii să fie descoperiți, bustul să fie recuperat și să nu ajungă sub nicio formă în alte locuri decât acolo unde au fost prevăzute a sta”, a mai spus Craina. Medicul are și soluția pentru tragerea la răspundere a comerciantului care primește un astfel de obiect la ”fier vechi”, soluție pe care o puteți afla urmărind înregistrarea video de mai jos.

Bustul doctorului Aurel Cândea, cel care a ocupat postul de director al Maternității Bega după unirea Banatului cu România, a fost realizat de celebrul Romul Ladea în 1931. Cel de-al doilea bust dispărut, cel al lui Victor Babeș, a fost de asemena realizat de Ladea, un an mai devreme și era amplasat pe un soclu din fața Institutului Național de Sănătate Publică, situat tot pe Bulevardul Victor Babeș, la numărul 16.

Institulul Național de Sănătate Publică din capitala Banatului este ”teritoriu protejat” de Tiger Security (vezi foto), firmă a căror agenți de pază habar n-au cum se poate fura un bust greu de sute de kilograme, fără zgomot, fără forfotă și unelte ”speciale”, asemeni paznicilor care au în ”grijă” Maternitatea Bega. De paza acestui obiectiv se ocupă aceeași firmă care ”veghează” și la Spitalul Județean, WBC Box Guard, o societate comercială administrată de Boghian Valeriu Cosmin, finul deputatului PSD Gheorghe Ciobanu. Un alt aspect care merită ”remarcat” în legătură cu această firmă este ”abonamentul” la contracte cu statul român pe care aceasta îl are, printre ele fiind asigurarea pazei pe autostrada A1, o porțiune dintre Timișoara și Arad, acolo unde, pe lungimea a nu mai puțin de 4 kilometri, în urmă cu circa doua luni de zile, s-a furat gardul de protecție împotriva animalelor…

[responsive_youtube

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Timisorenii sunt oameni inteligenți și așa trebuie să devină și orașul – un Smart City

Începând de ieri, Cluj-Napoca a mai bifat o premieră națională: a făcut primul pas...

Niciun deces la Spitalul “Victor Babes” din Timisoara, in ultimele 24 de ore, ci doar… încă unul!

Nici în a doua zi de sfântă sărbătoare creștină, în Lunea Albă, așa cum...