Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialJustiția din Sânnicolau Mare SCÂRȚÂIE! Un pompier, EROU după ce a salvat...

Justiția din Sânnicolau Mare SCÂRȚÂIE! Un pompier, EROU după ce a salvat o tânără amenințată cu cuțitul VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Procurorii din Sânnicolau Mare par să fie aliații celor care încalcă flagrant legea, sau cel puțin asta se deduce din deciziile, cel puțin suspecte, care se iau la nivelul justiției în ultima perioadă. Dacă vă aduceți aminte, în urmă cu două luni, polițiștii din orașul de pe Aranca au prins un țigan care a accidentat grav o fată de numai 16 ani, care, ulterior, a decedat ca urmare a rănilor grave, însă procurorul de caz a decis atunci că șoferul poate fi cercetat în stare de libertate.

Alt caz, aceeași ”decizie”

În cursul noții trecute, în jurul orei 00:15, în timp ce se deplasa de la subunitatea de Pompieri înspre propriul domiciliu, fiind deci în timpul liber, căpitanul Zoran Corin Simici, comandant al staţiei de pompieri Sânnicolau-Mare, a observat un bărbat care agresa o tânără în vârstă de 19 ani. Aceasta nu avea posibilitatea să se elibereze, deoarece agresorul, în vârstă de 47 de ani și aflat sub influența băuturilor alcoolice, i-a acoperit gura cu o mână, iar în cealaltă avea un cuţit cu care o ameninţa.

Curajul, experienţa profesională, dar şi spiritul civic de care a dat dovadă în acele momente nu l-au lăsat să stea nepăsător, ofiţerul i-a cerut să o elibereze, moment în care agresorul s-a speriat şi a fugit. După ce s-a asigurat că tânăra este bine, comandantul subunităţii a pornit în urmărirea agresorului, ajungându-l după circa 150 de metri, alături de un tânăr care locuiește în imobilul în fața căruia s-au întâmplat faptele descrise mai sus. Cei doi ”curajoși”, chiar dacă erau ameninţati cu cuţitul, l-au imobilizat pe tâlhar și l-au predat Poliţiei. ”Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat” al judeţului Timiş îl felicită pe pompier pentru implicarea şi devotamentul de care a dat dovadă. O faptă eroică vorbeşte totdeauna inimii. Ea găseşte singură drumul spre sufletul nostru şi ne stârneşte admiraţia, respectul şi recunoştinţa”, anunță reprezentnții ISU.

De partea cealaltă, polițiștii au continuat cercetările. ”Pe numele agresorului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, acesta find prezentat în fața judecătorilor pentru arestare preventivă”, ne-a informat Ancuța Morariu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Până aici toate ”bune și frumoase”, însă, deși este recidivist, în trecut fiind condamnat pentru viol și tâlhărie, agresorul în vârstă de 47 de ani a fost eliberat de un procuror din Sânnicolau Mare, fără a ține cont de faptul că acesta a amenințat căpitanul pompierilor din orășelul timișean că ”se ocupă și de el” după ce iese din Secția 11 Rurală de Poliție, ne-a declarat Simici, într-un scurt interviu despre cele întâmplate, filmare care poate fi urmărită mai jos.

Avem încă o dovadă că pompierii sunt alături de semenii lor, fie că sunt în uniformă sau în haine civile, în tura de serviciu sau în timpul liber, devotamentul pe care aceştia îl manifestă, în asigurarea climatului de securitate la nivelul comunităţilor, l-a determinat pe căpitanul pompierilor din Sânnicolau Mare să nu rămână indiferent, riscându-şi viaţa pentru a o apăra pe cea a semenilor. De același ”tratament” se pot bucura cetățenii și din partea majorității polițiștilor, însă, din păcate, nu putem spune același lucru despre reprezentanții justiției din orașul de pe Aranca…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare