Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieFOTO Trotinete pentru transport public, puse in functiune incepand de astazi, la...

FOTO Trotinete pentru transport public, puse in functiune incepand de astazi, la Timisoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) şi Primăria Municipiului Timişoara au inaugurat sistemul de închiriere gratuită a primelor 25 de trotinete electrice, începând de luni, 1 aprilie 2019.

Luni, 1 aprilie 2019, a fost pus în funcțiune ”al șaptelea subsistem al sistemului de transport public al Timișoarei. Avem tramvaie, troleibuze, autobuze, minibuze, biciclete, vaporașe, și, începând de azi, trotinete”, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu, prezent la evenimentul de lansare. Noul sistem se numește TroTM și cuprinde, deocamdată, doar 25 de trotinete cu trei stații.

”Avem de gând ca în acest an să mai cumpărăm încă 100 de trotinete, în funcți și de gradul de utilizare. Avem așteptări ca el să fie foarte ridicat. Studenții și elevii au gratuitate, încă din 2013, pe toate mijloacele de transport public din Timișoara. Prin urmare, acele carduri le pot folosi tot în regim gratuit și pentru utilizarea trotinetelor”, a explicat Robu.

Timpul de utilizare al unei trotinete este de 30 de minute, cel puțin deocamdată, considerând că studenților, care sunt direct beneficiarii acestei investiții, le este suficient să ajungă cu trotineta de la oricare cămin studențesc din Complexul Studențesc spre facultățile la care studiază. ”Distanțele nu sunt foarte mari în zona studențească și considerăm că este suficientă o limită de timp de 30 de minute. În pasul următor vom merge pe un alt nivel în ceea ce privește informatizarea. Acum am folosit sistemul de gestiune informatică pe care-l avem și la biciclete, cu stații de unde se ridică bicicletele, respectiv trotinetele, respectiv unde se și depun. La următoarea etapă o să mergem pe un sistem în care poți lăsa trotineta unde vrei, totul este monitorizat cu precizie prin sistem GPS. Ele vor ajunge să fie împrăștiate în oraș, sunt luate, folosite, lăsate într-un loc civilizat, dar nu în stații și pot fi luate de alt utilizator. Acesta este sistemul cel mai evoluat la ora actuală în întreaga lume”, a mai dezvăluit edilul de pe Bega.

Vehiculele cu două roți beneficiază de mecanisme antifurt, iar cele trei staţii au fost amplasate în faţa cantinei Universităţii Politehnica, în faţa Universităţii de Vest şi în faţa Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaticii. Pentru a beneficia de acest nou serviciu, doritorii trebuie să aibă un card emis de STPT, iar cu ajutorul aplicaţiei TroTM, care poate fi descărcată pe orice telefon Android, vor putea ridica trotinetele din cele trei staţii. În decurs de o săptămână, aplicaţia va putea fi descărcată şi de posesorii telefoanelor cu sistem de operare IOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

STPT prelungeşte programul autobuzelor Expres 6, pentru Vest Fest!

Ca urmare a desfăşurării festivalului VEST FEST organizat în perioada 10-12 iunie, la Aerodromul...

Circulația mijloacelor de transport în comun, dată peste cap în weekend, din cauza unor șantiere

În zilele de 15 și 16 aprilie, mai multe linii de transport public local...

Noi modificări în traseele mai multor mijloace de transport în comun! Vezi aici despre ce e vorba

Începand cu data de 5 aprilie, în programele și traseele de circulație vor interveni...