Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialO reţea specializată în traficul de migranţi, a fost descoperită şi desfiinţată...

O reţea specializată în traficul de migranţi, a fost descoperită şi desfiinţată de poliţiştii de frontieră din Timiş

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La finalul lunii ianuarie 2013, poliţiştii de frontieră, coordonaţi de procurorii D.I.I.C.O.T., au iniţiat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea destructurării unei reţele de traficanţi de migranţi. Din investigaţiile preliminare efectuate, s-a stabilit că grupul infracţional era extrem de bine organizat, cu atribuţii precis delimitate, având în componenţă mai mulţi cetăţeni din România, Senegal şi Coasta de Fildeş.

În urma monitorizării activităţii reţelei, s-a stabilit ca şi mod de operare că membrii grupării se ocupau cu racolarea unor tineri afro-asiatici din Centrele de cazare a Imigranţilor din Timişoara şi Bucureşti, pe care intenţionau să-i transporte până la frontiera româno-maghiară. Scopul membrilor reţelei era să îi treacă pe aceştia frontiera pe la zona verde, urmând să îi preia apoi din Ungaria, destinaţia finală fiind Italia sau Austria.

Reţeaua a fost destructurată în cursul nopţii de 12 spre 13 septembrie 2013 când, în urma organizării unui flagrant, au fost reţinuţi trei cetăţeni, din România, Senegal şi Coasta de Fildeş, în timp ce încercau să scoată ilegal din România doi bărbaţi, cetăţeni irakieni.

Un alt grup de migranţi constituit de membrii reţelei, format din şase bărbaţi şi o femeie, cetăţeni din Bangladesh, Senegal, Congo şi Camerun, cu vârste cuprinse între 21 şi 29 ani, a fost depistat în data de 26 iulie 2013, de către poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sânnicolau Mare, aceştia fiind reţinuţi în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Din declaraţiile celor în cauza a rezultat că traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 100–200 euro pentru a-l ajuta să treacă frontiera, jumătate din bani fiind plătiţi în Timişoara, iar restul la destinaţie.

„Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale” a declarat Agent şef adjunct de poliţie Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al instituţiei din judeţul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Deputatul PSD Alfred Simonis, dezamăgit de majoritatea parlamentarilor de Timiș

În urmă cu circa o lună de zile, imediat după măcelul de la Gara...

Nu mor caii când vor câinii! O mie de motive pentru care Dominic Fritz are dreptate în problema migranților din Timișoara

Mereu a fost nevoie să moară cineva, ca statul român să reacționeze. Fără victime,...

Timișoara lui Dominic Fritz, un hub în care migranții s-au măcelărit în plină zi

De luni bune, Timișoara a devenit o placă turnantă pentru valurile de migranți, care...