Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Zeci de migranți turci, opriți de polițiștii de frontieră timișeni la intrarea în țară

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Zeci de migranți turci ce intenționau să intre ilegal în țară au fost prinși de către o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră și jandarmi în sectorul Poliţiei de Frontieră Lunga.

Echipele mixte de jandarmi și polițiști de frontieră au fost introduse săptămâna aceasta, cu scopul de a asigura a ordinea publică la granița cu Serbia și a stopa tentativele de intrare frauduloasă în țară. În noapte de sâmbătă spre duminică, o astfel de echipă a prins 24 de migranți care se ascundeau într-un lan de porumb aflat în apropierea graniţei cu Serbia, pe direcţia localităţii de frontiera Comloşu Mic.

„Mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, fiind depistate două grupuri de persoane, care au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor. Din primele verificări s-a stabilit că sunt 24 de persoane, 13 adulţi (7 bărbaţi şi 6 femei), cu vârste cuprinse între 18 şi 34 ani şi 11 copii, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 7 ani. Din primele declaraţii şi din documentele descoperite asupra adulţilor, a rezultat că aceştia sunt cetăţeni turci”, au transmis polițiștii de frontieră.

Oamenii legii au contactat autoritățile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie. Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Începând de vineri, s-au luat măsuri de suplimentare a efectivelor și a mijloacelor logistice, „astfel poliţiştii de frontieră acţionează în echipaje mixte, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu, cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie,în baza planului comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului”, au mai transmis polițiștii.

Foto: arhiva

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore