Pietonii indisciplinați luați la bani mărunți de oamenii legii din Timiș. Vezi cât va dura acțiunea polițiștilor! FOTO+VIDEO

- Advertisement -

În cursul dimineții zilei de miercuri, 9 iulie 2014, polițiștii din Timiș au demarat, alături de colegii lor la nivel național, o acțiune de combatere și prevenire a accidentelor cauzate de pietonii care traversează carosabilul prin loc nepermis, nesemnalizat și nemarcat corespunzător, ori nerespectând culoarea roșie a semaforului.

Acțiune se desfășoară atât la Timișoara cât și în celelalte localități din județul Timiș, dar și în plan național. Polițiștii din Timișoara au acordat zeci de amenzi persoanelor care trec strada fără a ține cont de faptul că, de multe ori, trecerea pentru pietoni se află la numai câțiva metri de locația în care pietonii traversează strada putând provoca accidente rutiere cu urmări dintre cele mai grave. Această acțiune se întinde pe durata a două zile, ceea ce înseamnă că și mâine oamenii legii vor fi ”la datorie”.

Oamenii legii recomandă pietonilor:
• traversaţi drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/şi semnalizate cu indicatoare corespunzătoare: trecere de pietoni şi/sau semafor pentru pietoni!
• înainte de a traversa asiguraţi-vă temeinic, uitându-vă în partea stângă şi apoi în cea dreaptă pentru a observa dacă puteţi traversa în siguranţă!
• atenţie – în lipsa indicatoarelor ce vă permit să traversaţi (trecerea de pietoni şi/sau semafor) pietonii nu au prioritate.
• după coborârea din mijloacele de transport în comun, aşteptaţi plecarea acestora din staţie şi apoi traversaţi, respectând regulile de circulaţie menţionate anterior!
• nu traversaţi în fugă strada!
• circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului public – cât mai aproape de marginea sa!
• nu traversaţi strada prin faţa sau spatele altor vehicule parcate pe stradă – în acest caz există posibilitatea ca ceilalţi conducători auto să nu vă observe şi în acest fel vă expuneţi unui risc major.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=pn23fpSjpdg&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img