A fost agitație, vineri, în Piața Libertății. Brigada 18 Infanterie Banat a sărbătorit vineri 100 de ani de existență. Evenimentul a fost marcat prin defilări și prezentări ale armamentului din dotare.

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Brigăzii 18 Infanterie Banat, militarii au prezentat publicului timișorean armamentul, au făcut demonstrații de mânuire a armelor și au defilat în Piața Libertății. La eveniment au participat oficialități locale, veterani de război și locțiitorul șefului de stat major, Adrian Tonia. De asemenea, vineri a fost inaugurată și Sala Tradițiilor Militare, localizată în Casa Armatei, ce găzduiește o expoziție de arme. Timișorenii prezenți în Piața Libertății au avut ocazia să urmărească și spectacole de fanfară și muzică populară.

Brigada 18 Infanterie „Banat” este continuatoarea tradițiilor militare ale Diviziei 18 Infanterie. Divizia 18 Infanterie a fost înfiinţată în 1 august 1916.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.