AcasăStiriEveniment100 de ani de la înființarea Brigăzii 18 Infanterie Banat, marcați în...

100 de ani de la înființarea Brigăzii 18 Infanterie Banat, marcați în Piața Libertății prin defilări militare și spectacole

A fost agitație, vineri, în Piața Libertății. Brigada 18 Infanterie Banat a sărbătorit vineri 100 de ani de existență. Evenimentul a fost marcat prin defilări și prezentări ale armamentului din dotare.

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Brigăzii 18 Infanterie Banat, militarii au prezentat publicului timișorean armamentul, au făcut demonstrații de mânuire a armelor și au defilat în Piața Libertății. La eveniment au participat oficialități locale, veterani de război și locțiitorul șefului de stat major, Adrian Tonia. De asemenea, vineri a fost inaugurată și Sala Tradițiilor Militare, localizată în Casa Armatei, ce găzduiește o expoziție de arme. Timișorenii prezenți în Piața Libertății au avut ocazia să urmărească și spectacole de fanfară și muzică populară.

Brigada 18 Infanterie „Banat” este continuatoarea tradițiilor militare ale Diviziei 18 Infanterie. Divizia 18 Infanterie a fost înfiinţată în 1 august 1916.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente