politia-control-firme-1

Vineri, 6 iunie 2014, pe parcursul întregii zile, poliţişti de investigare a fraudelor, ordine publică şi rutieră au acţionat pe raza municipiului Timişoara, efectuând controale la mai multe societăţi comerciale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Echipele de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanţa între stocurile criptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare, precum şi verificarea situaţiei contractuale a angajaţilor.

Astfel, poliţiştii au controlat 51 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, fiind aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 170.000 de lei.

Oamenii legii au mai întocmit un dosar penal pentru efectuarea de acte de comerţ cu produse care purtau însemnele unei mărci înregistrate fără acordul titularului, fiind indisponibilizate 28 de articole vestimentare, în valoare totală de 7.650 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here