Prăpăd pe şoselele din Timiş! 129 de permise reţinute de poliţiştii rutieri şi peste 1.000 de amenzi în numai patru zile

2
497

În perioada 3-6 februarie 2014, poliţiştii rutieri au desfăşurat o amplă acţiune în scopul îndeplinirii priorităţii în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Oamenii legii au sancţionat 1.112 şoferi şi pietoni care au încălcat legislaţia în vigoare. Dintre aceştia, 337 de şoferi au fost sancţionaţi pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, iar 110 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Totodată, au fost sancţionaţi şi 277 de pietoni care nu au respectat regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii rutieri au mai reţinut în vederea suspendării 129 de permise de conducere, 85 dintre acestea pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Au fost reţinute şi permisele de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau au depăşit limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Spune-ţi opinia civilizat!

2 COMENTARII

Comments are closed.