Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Robu: Nu ne-am plâns că nu am primit bani pentru că nu ne sta în fire să ne lamentăm

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °

După ce Timișoara nu a primit bani pentru proiecte nici anul acesta, Nicolae Robu a declarat că Primăria nu s-a plâns Guvernului pentru că asta este atitudinea Timișoarei, care nu se lamentează ci se gestionează din resurse proprii.

„Vreau să vă spun că așteptam de la Guvern mai multă aplecare înspre nevoile Timișoarei, mai multă deschidere înspre soluționarea favorabilă a problemelor pentru care e nevoie de implicarea Guvernului. Noi nu ne-am plâns că nu am primit bani de la bugetul de stat pentru că nu ne este în fire să ne lamentăm ci ne-am văzut de treabă, ne-am gestionat cât am putut de bine și cât am putut din resursele proprii, ne-am finanțat o mulțime de proiecte care schimbă și au schimbat in bine o parte din orașul nostru, dar nu putem să nu reacționăm atunci când vedem că Timișoara nu este tratată corect. În spețe decizii care nu presupun neapărat alocarea de fonduri de la bugetul centralizat al statului. Am reacționat pe de-o parte printr-o declarație de presă, pe de altă parte prin postări pe Facebook în relația cu mii și mii de cetățeni dar și mai important prin adrese oficiale transmise premierului Victor Ponta și către ministrul sănătății Eugen Nicolaescu în privința intenției guvernului ca din fondurile europene ale exercițiului financiar 2014-2020 să se finanțeze înfințarea de Spitale Regionale doar la Cluj Iași și Craiova. Am argumentat de ce noi considerăm că Timișoara are cel puțin tot atâtea atuuri câte au și celelalte trei municipii importante ale României, pe care le respectam, pentru a găzdui și ea un astfel de Spital Regional.” 

Robu a adus în discuție și problema Gării de Nord. El consideră că se merge pe același „trend” de ignorare a Timișoarei, deoarece ministrul Ramona Mănescu nu a dat nici un răspuns la sesizările Primăriei în acest sens.

„Un alt demers făcut către guvern adresat doamnei ministru al transporturilor Ramona Mănescu vizează starea Gării de Nord. Nici o explicație pentru continuarea stării de fapt actuale nu poate sta în picioare și nu poate fi acceptată de noi timișorenii și când spun asta ma includ și pe mine ca cetățean al Timișoarei și ca primar deopotrivă.” a completat primarul.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=l5P5sIpGBWo&feature=youtu.be]

Urmărește-ne pe Google News

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare