Cetățenii care au fost somați să își renoveze fațadele clădirilor în două săptămâni primesc păsuire

Date:

Zilele trecute, timișorenii proprietari de clădiri istorice au primit un aviz din partea Poliției Locale prin care erau obligați ca în decurs de două săptămâni să își renoveze fațadele altfel erau amenințati cu amenzi. După ce s-au plâns că 14 zile nu este suficient timp pentru strângerea actelor avizelor, primarul Robu schimbă durata în care se pot strânge aprobările și demara lucrările de renovare.

„Am fost sesizat zilele trecute de către cetățeni că au primit notificări că dacă nu-și repară fațadele clădirilor în două săptămâni vor fi amendați. Eu nu am știut despre textul acelor notificari. În momentul în care mi-a fost adus la cunoștință am sistat trimiterea lor și am cerut întocmirea lor într-un mod mai potrivit.Ca efect colateral au apărut unii cetățeni, care, la disperare, s-au apucat să își facă singuri reparații și intervenții fără autorizații pe clădiri monument. Și atunci sigur că acțiunea în sine e una necesară și una care trebuie salutată, numai că au fost scăpate din vedere aceste aspecte de detaliu și, dacă nu sunt avute în vedere corect, se pot compromite. Ce se va schimba în text este: se va stabili un termen de 3 luni pentru depunerea documentației în vederea obținerii autorizației de intervenție și apoi un termen de o lună pentru începerea intervenției efective din momentul eliberării autorizației de către Primărie. O autorizație presupune ca la dosar să existe o mulțime de avize. Fiind vorba de momumente e necesar un aviz și de la Direcția de Monumente.” a declarat primarul.

Cei care au primit deja acele scrisori trebuie să le ignore, iar dacă a trecut termenul de două săptămâni, persoanele în cauză nu vor fi amendate. Însă nu la fel va fi cazul dacă se va depăși noul termen fără ca lucrările necesare să fie demarate.

„Eu vreau să fiu foarte ferm și corect recepționat, vreau să îi liniștesc pe cetățeni că nu vor fi amendați daca nu vor interveni în doua săptămâni, nu vreau să faca intervenții fără autorizații dar vreau să le atrag atenția că dacă în 3 luni de zile nu vor depune documentația atunci, cu parere de rău, vom trece la amendarea lor. Mergem pe principiul ca cetățeanul să fie întâi atenționat și pe urmă amendat. Și nu pe principiul pândirii lui în vederea unei amenzi. Dar aceasta nouă abordare este însoțită și de fermitate pentru cei care nu înțeleg cum trebuie să se comporte într-o societate civilizată.” a ținut Robu să adauge

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare