Marți, 27 octombrie 2014, poliţiştii rutieri au desfășurat o razie la nivelul întregului judeţ, scopul principal al acesteia fiind prevenirea accidentelor rutiere. Acţiunea a vizat, în special, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind viteza de deplasare şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.

Cu toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier, amplasate în sistem cascadă, pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor, bilanțul a crescut de la o oră la alta. Poliţiştii au aplicat 261 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere, 184 fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 12 permise de conducere, 5 pentru depăşirea limitelor de viteză, 4 pentru neacordare prioritate pietoni, 1 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi 2 pentru alte abateri.

Activităţile derulate de poliţişti au ca scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Poliţiştii recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.