Un bărbat din Georgia, prins de Rutieră, pe DN 6, ”zburând” cu 145 km/h. Vezi bilanțul acțiunii Speed

- Advertisement -

În perioada 18-24 august 2014, Poliţia Română a coordonat o acţiune preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Conform statisticilor, pe raza judeţului Timiş, în perioada 1 ianuarie – 13 august 2014, comparativ cu perioada similară a anului 2013, relevă că 13 accidente (-5), soldate cu decesul a 7 persoane (-2) şi rănirea gravă a altor 10 (-3), au avut drept principală cauză generatoare viteza nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum.

Timp de o săptămână, poliţiştii timişeni au acţionat în cadrul campaniei ”Speed”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene), pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Oamenii legii au folosit toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă. Cu ajutorul acestora au fost constatate 14 infracţiuni, polițiștii aplicând 1.705 sancţiuni contravenţionale, 1.152 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Totodată, au fost reţinute 76 de permise de conducere, 38 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză cu peste 50 km/h .

Unul dintre cele mai grave cazuri, descoperite de polițiști pe data de 23 august, este cel al unui tânăr de 32 de ani, din judeţul Olt, care conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Şustra, rulând cu o viteză de 112 km/h.

Cel de-al doilea caz, și mai periculos, a fost înregistrat pe numele unui cetățean din Georgia, o zi mai târziu. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, conducea un pe același sector de drum, tot la Șuștra, cu o viteză de 145 km/h.

În ambele cazuri au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 810 lei şi au fost reţinute permisele în vederea suspendării exercitării dreptului de conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

Poliţiştii recomandă tuturor conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare