Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

La Timișoara SE TAIE cablurile aeriene! Nicolae Robu: ”Au fost puse ilegal, fără nicio aprobare!”

- Advertisement -

Trei ani au avut la dispozție operatorii de internet și televiziune prin cablu să-și ”pitească” rețelele în pământ, însă aceștia au ignorat cu desăvârșire legislația în domeniu. Odată că executarea unor lucrări de mare amploare, cum au fost cele din ”Complexul Rutier Michelangelo”, sau cele desfășurate pe strada Ștefan cel Mare, toate rețelele au fost mutate în subteran, însă unii operatori din categoria mai sus amintită au ignorat în continuare litera legii și riscă să rămână fără cabluri, dar și fără clienți.

”Operatorii de fibră optică să îşi ducă cablurile în subteran! Au întârziat 3 ani și n-au păţit nimic. I-am atenţionat că ducă nu își duc cablurile în subteran suntem obligaţi să le tăiem. Ne pare rău de clienţii lor, dar cablurile au fost puse ilegal, fără nicio aprobare. Îi vom da în judecată pe aceşti operatori pentru a ne recupera daunele. Se întrec limitele nesimţirii prin astfel de atitudini şi vreau să îi atenţionez că nu se pot juca cu noi! Eu sunt în slujba cetăţenilor Timişoarei, nu a vreunei firme”, a răbufnit primarul Timișoarei, Nicolae Robu, la adresa celor care au umplut orașul de pe Bega de ”pânze” de cabluri.

”La Michelangelo am stabilit să ducem cablurile în subteran. Au fost notificaţi operatorii să îşi ducă cablurile în subteran. Am sunat personal rectorii celor două universităţi din zonă și le-am spus să îşi facă verificările şi dacă au cumva fibră optică în zonă să o ducă de urgenţă în subteran. Mi-au confirmat că nu au. Am aflat că a fost tăiată fibra optică a companiei Vodafone, ceilalţi operatori conformându-se şi ducând fibra optică în subteran”, a exemplificat Robu, care a mai spus că până acum, lipsa de măsuri este echivalentă cu o ”perioadă de grație”.

”Până acum considerăm că au avut perioadă de graţie. Dacă nu se conformează nici de acum le vom cere daune şi sancţiuni. Dacă ajungem în instanţă vom pretinde că au ocupat abuziv domeniul public şi le vom cere plăţi retroactiv. Vom trece peste tot la tăieri de cabluri unde ne deranjează proiectele, unde se creează pericol pentru cetăţeni. Pe Mareşal Constantin Prezan prezenţa cablurilor pe stâlpi pune în pericol siguranţa cetăţenilor pentru că stâlpii pe care sunt agăţate sunt înclinaţi sub greutatea lor. Şi pe Ştefan cel Mare… În Piaţa Libertăţii încă există o fibră care traversează toată piaţa”, a conchis întâiul gospodar al capitalei Banatului.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore