La Timișoara SE TAIE cablurile aeriene! Nicolae Robu: ”Au fost puse ilegal, fără nicio aprobare!”

- Advertisement -

Trei ani au avut la dispozție operatorii de internet și televiziune prin cablu să-și ”pitească” rețelele în pământ, însă aceștia au ignorat cu desăvârșire legislația în domeniu. Odată că executarea unor lucrări de mare amploare, cum au fost cele din ”Complexul Rutier Michelangelo”, sau cele desfășurate pe strada Ștefan cel Mare, toate rețelele au fost mutate în subteran, însă unii operatori din categoria mai sus amintită au ignorat în continuare litera legii și riscă să rămână fără cabluri, dar și fără clienți.

”Operatorii de fibră optică să îşi ducă cablurile în subteran! Au întârziat 3 ani și n-au păţit nimic. I-am atenţionat că ducă nu își duc cablurile în subteran suntem obligaţi să le tăiem. Ne pare rău de clienţii lor, dar cablurile au fost puse ilegal, fără nicio aprobare. Îi vom da în judecată pe aceşti operatori pentru a ne recupera daunele. Se întrec limitele nesimţirii prin astfel de atitudini şi vreau să îi atenţionez că nu se pot juca cu noi! Eu sunt în slujba cetăţenilor Timişoarei, nu a vreunei firme”, a răbufnit primarul Timișoarei, Nicolae Robu, la adresa celor care au umplut orașul de pe Bega de ”pânze” de cabluri.

”La Michelangelo am stabilit să ducem cablurile în subteran. Au fost notificaţi operatorii să îşi ducă cablurile în subteran. Am sunat personal rectorii celor două universităţi din zonă și le-am spus să îşi facă verificările şi dacă au cumva fibră optică în zonă să o ducă de urgenţă în subteran. Mi-au confirmat că nu au. Am aflat că a fost tăiată fibra optică a companiei Vodafone, ceilalţi operatori conformându-se şi ducând fibra optică în subteran”, a exemplificat Robu, care a mai spus că până acum, lipsa de măsuri este echivalentă cu o ”perioadă de grație”.

”Până acum considerăm că au avut perioadă de graţie. Dacă nu se conformează nici de acum le vom cere daune şi sancţiuni. Dacă ajungem în instanţă vom pretinde că au ocupat abuziv domeniul public şi le vom cere plăţi retroactiv. Vom trece peste tot la tăieri de cabluri unde ne deranjează proiectele, unde se creează pericol pentru cetăţeni. Pe Mareşal Constantin Prezan prezenţa cablurilor pe stâlpi pune în pericol siguranţa cetăţenilor pentru că stâlpii pe care sunt agăţate sunt înclinaţi sub greutatea lor. Şi pe Ştefan cel Mare… În Piaţa Libertăţii încă există o fibră care traversează toată piaţa”, a conchis întâiul gospodar al capitalei Banatului.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Bianca Gavrilita, singurul reprezentant al judetului Timis in PSD, pentru alegerile europarlamentare

PSD Timiş are un reprezentant pe loc (greu) eligibil,...

RATT caută şoferi şi vatmani. Vezi ce trebuie să faci pentru a conduce un autobuz, troleibuz sau tramvai

Regia Autonomă de Transport Timişoara organizează cursuri de calificare...

Bancul zilei – De ce teroriștii nu vizează România

Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut...

Foarte TARE! Un retailer care are magazin și în Timișoara colectează baterii uzate și dă la SCHIMB unele NOI!

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de...

Articole asemănătoare

Targul de Craciun din Timisoara are patinoar uriaș! Vezi programul complet!

Târgul de Crăciun din Timişoara aduce, în acest an,...

Trei cetateni din Nepal, prinsi la Jimbolia inainte sa treaca frontiera ILEGAL

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră...

Dispar cablurile de pe stalpii din Centrul Timisoarei. Avem termen limita

Operatorii de reţele de comunicaţii din Timișoara sunt informați...

Din aceeași categorie

Categorii Populare