Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieDispar cablurile de pe stalpii din Centrul Timisoarei. Avem termen limita

Dispar cablurile de pe stalpii din Centrul Timisoarei. Avem termen limita

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Operatorii de reţele de comunicaţii din Timișoara sunt informați de Primăria Municipiului Timișoara (PMT) că termenul limită până la care trebuie trecute în subteran cablurile de telecomunicaţii din zona centrală a Timişoarei este 15 mai 2019.

Municipalitatea orașului de pe Bega atrage atenţia asupra faptului că, dacă transferul din aerian în subteran nu va fi efectuat până la termenul limită de 15 mai 2019, după această dată, cablurile rămase pe stâlpi vor fi tăiate.

”Îi rugăm pe cetăţenii, instituţiile publice şi societăţile comerciale din zona centrală, care au probleme cu transmisiile de voce/date, să se adreseze direct firmelor cu care au contracte în derulare, deoarece toţi operatorii au fost avertizaţi în mod repetat asupra obligativităţii trecerii cablurilor în subteran. Menţionăm că s-a început din zona centrală, deoarece operaţiunea face parte din procesul de pregătire a Timişoarei pentru exercitarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

De asemenea, municipalitatea precizează că se va acţiona pe o întindere ceva mai amplă decât strict zona centrului istoric (vezi harta, foto jos), respectiv de la Bulevardul V. Pârvan până în zona Oituz. În zona istorică Cetate, cablurile au fost trecute în subteran deja, canalizaţia fiind realizată în cadrul proiectului de reabilitare cu fonduri europene. În această zonă mai sunt de preluat în subteran cabluri în Piaţa Ţarcului şi pe străzile Paul Chinezu, George Coşbuc şi Matei Corvin, unde se va acţiona în această perioadă. Vor urma străzile M. Eminescu, Bd. C.D. Loga și străzi din zona Michelangelo-Pârvan.

”După finalizarea trecerii în subteran în zona centrală, se va intra în cartiere. Trebuie să mai spunem că există canalizaţii subterane disponibile şi că toate lucrările de investiţii la drumuri pe care le realizează primăria cuprind şi realizarea canalizaţiei subterane pentru cabluri”, explică Direcţia Generală drumuri, poduri, parcaje şi reţele de utilităţi, din cadrul PMT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare