Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriTimișoara - orașul cablurilor atârnătoare! Ne-am umplut de ”sârme” periculoase FOTO/VIDEO

Timișoara – orașul cablurilor atârnătoare! Ne-am umplut de ”sârme” periculoase FOTO/VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Miercuri dimineață, un cablu ”atârna” frumos pe strada nouă, inaugurată de administrația locală anul trecut, aflată în prelungirea străzii Podeanu, la intersecția cu Calea Stan Vidrighin. Cablul căzuse de pe stâlpi și ”traversa” întreaga suprafață carosabilă, ba chiar încurca circulația rutieră în intersecție, asta în condițiile în care intersecția este semaforizată. E drept că după câteva ore, acesta a fost ”îndepărtat” de pe carosabil, dar ”atârnă” în continuare.

Dacă cineva merge pe jos sau cu bicicleta, adică pe trotuar și pe pista de biciclete la următoarea intersecție, mai exact la bifurcația liniilor de tramvai de la ”Banatul”, situația se repetă, dar pe partea opusă. Un cablu gros de câțiva centimetri ”atârnă” pe pavajul recent montat de muncitori la reabilitarea străzii Ștefan cel Mare, însă nimeni nu s-a obosit să-l pună la locul lui.

Un astfel de cablu (refuz să cred că poate fi un cablu de curent) poate fi întâlnit și pe trotuarul de la limita Podului Michelangelo cu Parcul Poporului (asta dacă nu cumva acolo a fost ”remediată” situația), în timp ce, pe aceeași parte, dar la capătul celălalt al podului, același cablu ”coboară” de pe stâlp, dar la distanță de acesta, și ”intră” pur și simplu în pământ(!) de parcă așa ar trebui să arate zona după reabilitare, în condițiile în care administrația locală se lăuda cu îngroparea tuturor rețelelor de electricitate, telefonie, internet, etc. Și câte și mai câte astfel de locuri mai sunt, dar acum nu-mi vin în minte…

Cablurile, în marea lor majoritate de fibră optică, care stau oriunde numai la locul lor nu, trebuiau introduse, teoretic, în subteran, dar cum asta e mai greu de făcut (și costisitor pentru societățile de telecomunicații și nu doar pentru ele), asta se va întâmpla, cel mai probabil, când acestea vor dispărea pentru că internetul va fi ”la liber” din spațiu! Anul trecut, vă anunțam că Media Development Investment Fund (MDIF) – o echipă formată din specialişti IT, lucrează la un proiect care prevede ca din acest an, pe toată suprafaţa Pământului să existe Internet Wireless gratuit.

În cazul în care nu v-ați prins, ultima frază e scrisă ”la mișto” cu dedicație pentru autoritățile locale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare