Inghesuiala in LIFT, la Teatrul Maghiar de Stat

- Advertisement -
Trupa ”M Studio” din Sfântu Gheorghe revine la Timișoara cu cel mai nou spectacol de teatru nonverbal, ”LIFT – boys will be boys” – în 25 aprilie 2019, la Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”.

Dansând pe un pătrat de 2×2 metri similar unui ascensor, trei bărbați în costume negre business interacționează într-o atmosferă tot mai tensionată. Lumea contemporană pare în ”LIFT” înghesuită în spații sufocante, cutii autiste de beton în care ne izolăm și ascundem (sau apărăm) de ceilalți. Mai mult, spectacolul critică și mediul corporatist de lucru, care dezumanizează și accentuează spiritul de competiție al bărbaților. Spectacolul coregrafiat de Fehér Ferenc a fost selectat deja la Festivalul ”Festin pe Bulevard” din București, Festivalul de Teatru Interetnic din Odorheiu Secuiesc și la Festivalului Internațional de Teatru FADJR Teheran (Iran). Interpreții sunt Deák Zoltán, Szekrényes László și Veres Nagy Attila. Spectacolul este nonverbal.

”Coregrafia lui Ferenc Fehér te împinge într-o rețea de asociații prin conotații concrete, dar și abstracte: mediul industrial și mediul corporațiilor, spațiul îngust și neutru al liftului, stări de tranziție, elipsă și suspans între etaje, claustrofobie, asociații care deschid mintea spre jocurile imaginației”, spune Varga Anikó.

M Studio se numără printre puținele trupe din țară dedicate dansului contemporan și teatrului fizic, iar în ultimii ani a prezentat patru producții la Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” Timișoara.

Biletele se pot achiziționa online, de pe www.biletmaster.ro cu 24/12 lei sau de la casieria instituției, iar rezervările se pot face la numerele de telefon 0356-450.606 și 0752-111.803. Datorită sărbătorilor pascale ale etnicilor maghiari, casa de bilete va fi închisă în perioada 19-22 aprilie.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Teatrul Național Timișoara prezintă în premieră, în data de 15 ianuarie, spectacolul EMINESCU!

Teatrul Național din Timișoara prezintă în premieră spectacolul EMINESCU,...

Premiera pe timp de pandemie, la Teatrul Maghiar din Timisoara

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara începe...

Teatrul National Timisoara, in fata primei premiere din 2020: Si caii se impusca, nu-i asa?

Scena Sălii 2 a Teatrului Național Timișoara găzduiește joi,...

Timisoara: LUMINA UNIRII – un spectacol pe parcursul a trei seri, despre istoria orasului

Piața Unirii din Timișoara este la finalul lunii septembrie...

Spectacol nou-introdus pe lista Festivalului TESZT, duminica, in Piata Victoriei

Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii în parteneriat...

Din aceeași categorie

Categorii Populare