Spectacol nou-introdus pe lista Festivalului TESZT, duminica, in Piata Victoriei

- Advertisement -

Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii în parteneriat cu Teatrul Auăleu și Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” prezintă, în data de 26 mai, de la ora 21:30, în Piața Victoriei, în cadrul Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT, spectacolul UBU REGE.

Pus în scenă de Ovidiu Mihăiță și jucat de Armand Iftode, Ioan Codrea și Ionuț Pîrvulescu, spectacolul UBU REGE este oferit gratuit de către Teatrul Auăleu și face parte din programul Fo(u)r Public Spaces, Xtensie a Festivalului TESZT.

Spectacolul se alătură, astfel, celorlalte nouă programate în această ediție de ”JumătaTESZT”, aşa cum a fost botezat festivalul de organizatori, datorită dificultăților financiare în care a fost pus Teatrul Maghiar datorită diminuării neaprobării măririi bugetului destinat festivalului.

AUĂLEU este o antrepriză artistică autonomă înființată în 2005 în garajul și curtea unei case la periferia artei și a orașului Timișoara. Spectacolele Auăleu sunt un mix de teatru, concert, lirică, cabaret-noir, circ, musical, animație, basm și tragi-comedie pe texte proprii și se situează la granița dintre rânjet și surâs, toate având în comun o estetică a derizoriului proprie trupei.

Xtentions reprezintă o oportunitate de extindere spre un public nou, de creștere a capacităților locale sau de conectare la noi practici artistice. După cum sugerează și numele, prin Xtentions, Timișoara 2021 dorește să contribuie la o inițiativă deja existentă în oraș prin adăugarea unui eveniment special. Xtentions poate lua diferite forme: spectacole și expoziții europene, invitați internaționali și întâlniri ale unor rețele culturale europene.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Teatrul Național Timișoara prezintă în premieră, în data de 15 ianuarie, spectacolul EMINESCU!

Teatrul Național din Timișoara prezintă în premieră spectacolul EMINESCU,...

Premiera pe timp de pandemie, la Teatrul Maghiar din Timisoara

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara începe...

Teatrul National Timisoara, in fata primei premiere din 2020: Si caii se impusca, nu-i asa?

Scena Sălii 2 a Teatrului Național Timișoara găzduiește joi,...

Impuls Fabric: spectacole de acrobatie, dans si muzica in cartier, la inceput de octombrie

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și...

Din aceeași categorie

Categorii Populare