Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăPeregrinii aduc "Imaginarium" pe scena Grădinii de Vară "Capitol", în cadrul Festivalului...

Peregrinii aduc „Imaginarium” pe scena Grădinii de Vară „Capitol”, în cadrul Festivalului Artelor Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marţi, 10 iunie 2014, în a doua seară de festival, muzica Timişoarei de demult interpretată live va fi însoţită de imagini inedite din trecutul oraşului prezentate pe ecranul imens amplasat pe scenă.

„Imaginarium” răspunde tendinţei actuale de refugiere în trecut şi de idealizare a istoriei şi a valorilor ei. În Timişoara multiculturală, imaginea muzicală şi vizuală a lumii de demult către care se îndreaptă nostalgia publicului de astăzi, a fost asociată acestei foarte tinere trupe. La rândul lor, imaginile care însoţesc spectacolul prezintă trecutul uitat al Timişoarei oferind o atmosferă deosebită. Ele au fost oferite de asociaţia culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei. iar efectele speciale de mişcare au fost realizate de artistul Aurelian Scorobete.

Spectacolul prezentat de Peregrinii începe la ora 21:00, pe scena Grădinii de Vară Capitol, astăzi, aceasta fiind cea de-a doua zi a Festivalului Artelor Timişorene.

Peregrinii sunt şapte copii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, multi-instrumentişti: Andreas, Carla, Fabian, Jacqueline, Ioana, Lucas şi Paul. Ei iubesc istoria oraşului lor Timişoara şi, bineînţeles, muzica trubadurilor peregrini din vechime.

Imaginea de menestreli de modă veche a Peregrinilor şi muzica lor readuc în prim-plan gustul pentru valorile redescoperite tot mai mult, în ultima vreme, de nostalgia unui public ce se regăseşte în frumuseţea multiculturală şi multietnică a stilului World Music. Istoria muzicală povestită de cântecele peregrinilor nu are doar un specific local. Deşi, potrivită exact pe datele modificărilor culturale majore din viaţa vechii Cetăţi de pe Bega, ea se aşează uimitor de confortabil şi pe un „timeline” al istoriei europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Începe Festivalul Artelor, la Timişoara. O săptămână de spectacole susţinute de cei mai talentaţi artişti

Start la cea de-a patra ediţie a Festivalului Artelor Timişorene, care începe astăzi, 5...

Primăria, aproape de a-și ”adjudeca” cinematografele istorice din Timișoara. Ce vrea primarul să facă cu ele VIDEO

Primăria Timişoara are în plan să recupereze de la RADEF nouă dintre vechile cinematografe...

Peregrinii cântă în ”memoria” Timișoarei otomane. Când are loc spectacolul

”Onorăm trecutul orașului nostru în cadrul culturii unui mare imperiu, care NU, nu este...