5281-2

”Onorăm trecutul orașului nostru în cadrul culturii unui mare imperiu, care NU, nu este cel austriac! Timp de zece generații, orașul Timișoara a fost capitală de ținut (vilayet) în granițele Imperiului Otoman, perioadă în care muzica și artele au înflorit, iar în acele vremuri Islamul însemna toleranță” anunță organizatorii evenimentului.

Moștenirea culturală fascinantă a Timișoarei turcești este, în prezent, readusă la lumină de eforturile Untitledspecialiștilor Muzeului Banatului, după ce, timp de secole, a fost pe nedrept uitată.

În cadrul unui proiect ce își propune să reînvie muzica uitată a vârstelor istorice ale orașului lor, trupa de world music PEREGRINII din Timișoara invită pasionații de muzică veche, vineri, 30 ianuarie 2015, de la ora 19:00, la Casa Artelor (situată pe strada A. Pacha nr.8), la concertul dedicat ”Timișoarei otomane”, eveniment la care intrarea este liberă.

Peregrinii reunește copii și tineri talentați din Timișoara, cu studii muzicale temeinice, ambițioși, multi-instrumentiști și creativi, care sunt deja obișnuiți cu scena și cu marile spectacole, dar și cu divertismentul de modă veche al muzicii și teatrului de stradă. Succesul proiectului Peregrinii încununează nenumăratele ore de studiu și repetiții pentru scenă, și a adunat în tolba menestrelilor Timișoarei concerte importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here