Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăPeregrinii cântă în ”memoria” Timișoarei otomane. Când are loc spectacolul

Peregrinii cântă în ”memoria” Timișoarei otomane. Când are loc spectacolul

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Onorăm trecutul orașului nostru în cadrul culturii unui mare imperiu, care NU, nu este cel austriac! Timp de zece generații, orașul Timișoara a fost capitală de ținut (vilayet) în granițele Imperiului Otoman, perioadă în care muzica și artele au înflorit, iar în acele vremuri Islamul însemna toleranță” anunță organizatorii evenimentului.

Moștenirea culturală fascinantă a Timișoarei turcești este, în prezent, readusă la lumină de eforturile Untitledspecialiștilor Muzeului Banatului, după ce, timp de secole, a fost pe nedrept uitată.

În cadrul unui proiect ce își propune să reînvie muzica uitată a vârstelor istorice ale orașului lor, trupa de world music PEREGRINII din Timișoara invită pasionații de muzică veche, vineri, 30 ianuarie 2015, de la ora 19:00, la Casa Artelor (situată pe strada A. Pacha nr.8), la concertul dedicat ”Timișoarei otomane”, eveniment la care intrarea este liberă.

Peregrinii reunește copii și tineri talentați din Timișoara, cu studii muzicale temeinice, ambițioși, multi-instrumentiști și creativi, care sunt deja obișnuiți cu scena și cu marile spectacole, dar și cu divertismentul de modă veche al muzicii și teatrului de stradă. Succesul proiectului Peregrinii încununează nenumăratele ore de studiu și repetiții pentru scenă, și a adunat în tolba menestrelilor Timișoarei concerte importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Casa Artelor lansează apel de proiecte pentru anul 2020, la Timisoara

Direcția Județeană pentru Cultură (DJC) Timiș pregătește programul evenimentelor culturale adăpostite de Casa Artelor...

“Alta zi cu soare”, spectacol de teatru inspirat dintr-o poveste din Banat, la Casa Artelor

Experiențele de viață ale altora ne sunt adeseori sursă de inspirație sau cel puțin...

Showcase Dokstation la Linked Culture 2019 – filme despre eroi punk si vedete pop

Mai sunt câteva zile până la Linked Culture 2019, conferința de management și marketing...