300 de amenzi au dat polițiștii rutieri, în weekend. Află ce ”vânează” oamenii legii în această săptămână

- Advertisement -

În ultimele trei zile ale săptămânii precedente, mai exact în perioada 23 – 25 ianuarie 2015, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente. În timpul acestei acțiuni, oamenii legii au întocmit 18 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permise de conducere sau cu autovehicule neînmatriculate.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au aplicat 284 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 145 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 44 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 18 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare