Showcase Dokstation la Linked Culture 2019 – filme despre eroi punk si vedete pop

- Advertisement -

Mai sunt câteva zile până la Linked Culture 2019, conferința de management și marketing cultural care pune față în față operatori culturali din instituții publice sau private, producători și artiști cu operatorii culturali din zona de centru și vest a țării.

Cea de-a treia ediție a evenimentului vine cu o noutate: proiecții de film documentar din oferta DokStation (Documentary Film Festival), singurul festival de documentare muzicale din București, conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte – filmul și muzica – , prin proiecții de filme documentare muzicale, discuții, concerte și ateliere pentru copii și tineri.

Proiecțiile sunt găzduite de Sala Studio a Casei Artelor din Timișoara (str. Augustin Pacha nr. 8) în data de 21 martie 2019, începând cu ora 18:30, iar accesul publicului la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile.

HANSA STUDIOS: BY THE WALL 1976 – 90
Regia: Mike Christie / Marea Britanie / 2018 / 90 min
Distribuție: Barry Adamson, Blixa Bargeld, Bono, David Bowie, Nick Cave, Martin Gore

Puține studiouri de înregistrări din lume se pot lăuda cu lista incredibilă de muzicieni care au trecut pragul Hansa Studios. Localizat în Potsdamer Platz, la câțiva metri de Zidul Berlinului, studioul s-a situat, încă din primii ani de activitate, la granița fizică și metaforică dintre vest și est.

Aici, David Bowie a scris despre Zid în piesa „Heroes”, în timp ce Iggy Pop a înregistrat „Lust for Life” și a compus „The Passenger”, piesă ale cărei versuri sunt inspirate de călătoriile pe rutele berlineze U Bahn și S Bahn. Au urmat alți numeroși artiști internaționali de renume, printre care Depeche Mode, Nick Cave, Marillion și U2 – sesiunile de înregistrări pentru albumul „Achtung Baby” au reprezentat capitolul final al celor 20 de ani de existență Hansa Studios.

TWO SEVENS CLASH: DREAD MEETS PUNK ROCKERS
Regia: Don Letts / Marea Britanie / 2017 / 45 min
Distribuție: Viv Albertine, Chrissie Hynde, Billy Idol, John Lydon, Shane MacGowan, Bob Marley

Ce legătură există între punk și reggae? Pentru a afla răspunsul la această întrebare, ne întoarcem în 1976, la Roxy Club din Londra, unde-l găsim pe DJ-ul rezident, Don Letts. De origine jamaicană, cu o viață întreagă dedicată muzicii, Don Letts are propria poveste despre dub, ritmuri și revoluție – ingrediente ale legăturii puternice dintre punk și reggae, cu consecințe observabile și în prezent.

Un documentar despre muzica și cultura reggae din Londra, în 1977, filmat cu o cameră Super 8, chiar de către Don Letts, în care îi întâlnim pe Richard Branson, Neneh Cherry, Paul Cook, Sly Dunbar, Paul Weller, John Lydon, Joe Strummer, Siouxsie Sioux, Lee ‘Scratch’ Perry și alții.

Laureat la Grammy cu documentarul The Clash : Westway to the World (2000), Don Letts este cunoscut ca videograf al legendarei trupe The Clash, precum și ca regizor de videoclipuri pentru trupele The Psychedelic Furs, The Pretenders sau Elvis Costello.

Mai multe informații despre conferința Linked Culture 2019, program și speakerii invitați se găsesc AICI, iar biletele pot fi achiziționate în format electronic de AICI:

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Casa Artelor lansează apel de proiecte pentru anul 2020, la Timisoara

Direcția Județeană pentru Cultură (DJC) Timiș pregătește programul evenimentelor...

“Alta zi cu soare”, spectacol de teatru inspirat dintr-o poveste din Banat, la Casa Artelor

Experiențele de viață ale altora ne sunt adeseori sursă...

Noul Mall din Timișoara va avea un multiplex Cinema City URIAȘ! Cum vei putea SIMȚI filmele cu tehnologia 4Dx

Fondul sud-african de investiţii NEPI (New Europe Property Investments),...

Peregrinii cântă în ”memoria” Timișoarei otomane. Când are loc spectacolul

”Onorăm trecutul orașului nostru în cadrul culturii unui mare...

În weekend, HBO va putea fi urmărit GRATUIT. Ce filme importante poți vedea

În perioada 23-25 ianuarie 2015, programul HBO va fi...

Din aceeași categorie

Categorii Populare