Transfer aeroport
-1.7 C
Timișoara
29-feb.- 2020
Transfer aeroport

Final de martie cu expoziţii, seară de cinematecă şi workshop, la Casa Artelor

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Săptămâna trecută,  cafeneaua Klapka a găzduit expoziţia fotografică „du-te,vino’”, semnată Damian Cristian. Aceasta s-a bucurat de participarea unui număr mare de timişoreni consumatori de arta iar, pentru cei care nu au putut ajunge la seara de debut, vernisajul va mai putea fi vizitat până pe data de 3 aprilie, în cadrul cafenelei. Tot săptămâna trecută s-a desfăşurat şi prima zi a workshop-ul de design „Studii vizuale ale ADN-ului urban. Un proiect de design socio-cultural”, susținut de Marc Andrews și Christian Degen. Timp de 4 zile cei doi designeri, împreună cu studenți ai Facultății de Arte și Design au explorat din diferite perspective orașul Timișoara, căutând povești interesante, contradicții, probleme, mituri și fenomene urbane.

Primul eveniment cultural ce va avea loc în ultima săptămână a lunii va fi seara de cinematecă de marţi. Începând cu orele 19:00, în cadrul Sălii StudioArt, va fi proiectat filmul „Fear and Desire”, oferit de Asociaţia Marele Ecran. Marcând debutul lui Stanley Kubrick în filmul de ficţiune, alegoria pe tema războiului „Fear and Desire” e unul din filmele sale mai puţin cunoscute. Unul din motive e chiar distanţarea autorului de această realizare de început, pe care o consideră un „exerciţiu amatoricesc şi confuz”, dar în care spectatorii de azi pot depista câteva din preocupările tematice şi ideile de stil de mai târziu. Departe de talia unor filme ca Paths of Glory sau Dr. Strangelove, Fear and desire reprezintă un capitol important din cariera unui strălucit regizor a cărui libertate artistică şi viziune auctorială rămân în continuare greu de egalat .Fondată în 2011, Asociaţia Marele Ecran promovează filmul de artă ca alternativă la cinematograful de consum. De asemenea, militează pentru înfiinţarea unei cinemateci permanente la Timişoara. Intrarea este liberă.

Iar joi, 27 martie, galeria Pygmalion va fi gazda vernisajului expoziţie „Feroviala Interdimensională”. Trenulețul Infinitului este un proiect Biserika, un proiect cu caracter colaborativ și work-in-progress. Prima expoziție a fost prezentată la Muzeul de Artă Arad în cadrul Kinema Ikon: serial (sezonul unu/ episodul 3) sub numele de Crăciunikon în data de 20 decembrie 2013. Următorul eveniment expozițional va avea loc la galeria Pygmalion pe data de 27 martie 2014 sub numele de Feroviara Transdimensională. Proiectul constă într-un peisaj magico-meta-simbolic format din jucăriile copiilor ajunși la vârsta maturității, din flora culeasă de prin pădurile drumețiilor și din machetele arhitecților viitorului. Con-textul, în care trenulețul electric cu ochiul de sticlă a unei camere web montată în spatele locomotivei înregistrând și proiectând din micro-perspectiva-i  lumea creată spontan, devine pre-text de întâlnire în cadrul unei grădini mai mult sau mai puțin secrete pe cale să înflorească sub soarele de primăvară. Evenimentul va debuta începând cu orele 18:00.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Canalul Bega în zona Iosefin în 1926- TIMIŞUL DE IERI

Am profitat de aceasta fotografie oferită prin amabilitatea partenerilor noştri de la Arhivele Naţionale Timiş pentru a vă supune...