”World Art Day” – Ziua artelor vizuale în lume, sărbătorită la Casa Artelor

- Advertisement -

Miercuri, 15 aprilie 2015, cu începere de la ora 19:00 la Galeria Pygmalion (Casa Artelor) celebrăm, împreună cu artişti internaţionali, ”World Art Day” – Ziua artelor vizuale în lume, prezentatorul evenimentului fiind Călin Chincea.

Operele expuse au fost realizate, în perioada 4 – 11 aprilie 2015 la Jimolia, la sediul Asociaţiei Blythswood Banat, de către 13 artişti din nouă țări diferite: Elisabeth Lili Ochsenfeld (Germania), Nadide Acar Karaca (Turcia), Olga Djodjevic (Serbia), Clemens Beugkun Sou (Koreea de Sud), Jo Ann Morning (USA), Tar Bela (România), Georgiana Gomez (Mexic), Katarina Djordjevic (Serbia), Barbara Eleta Camoni (Italia), Carmen Bayer (România), Margot Paris (Canada), Songul Etsatici (Turcia) și Costin Brăteanu (România).

Ajunsa la cea de-a treia ediție, tabăra promovează arta prin colaborare şi schimb de idei. Cele mai bune două opere ale fiecărui artist au fost donate asociației Blythswood Banat. Numele ”Stefan Jäger”, este reprezentativ pentru comunitatea din Jimbolia. El a fost un pictor local de etnie germană, considerat unul dintre cei mai mari artişti ai Banatului de la începutul secolului al XX-lea. Evenimentul se găsește și pe Facebook.

Asociația Blythswood Banat este o fundație caritabilă, înființată în anul 2001, care realizează proiecte sociale şi culturale în orașul Jimbolia din județul Timiş. Printre proiectele asociației se numără două programe after-school pentru copii de clasele I-VIII care provin din familii defavorizate, proiecte de îngrijire pentru tineri seropozitivi și servicii la domiciliu pentru persoane vârstnice care nu se pot gospodări și întreține singure.

Casa Artelor este un promotor continuu al artei contemporane și un sprijin pentru artiști, prin spațiile pe care le pune la dispoziție: Galeria Pygmalion, Curtea cu Castan, Sala StudioArt, Galeria Subterană, Cafeneaua Klapka. Galeria Pygmalion și-a caștigat prestigiul ca și spatiu de promovare a artei contemporane, încurajarea debutului artistic și deschiderea internaţională. Casa Artelor aparţine Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş, aflată în subordinea Ministerului Culturii.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Casa Artelor lansează apel de proiecte pentru anul 2020, la Timisoara

Direcția Județeană pentru Cultură (DJC) Timiș pregătește programul evenimentelor...

FOTO CJ Timiș, primele imagini cu bazinul de înot pe care îl construiește la Jimbolia

Consiliul Județean (CJ) Timiș construiește pe fonduri proprii un...

Trei cetateni din Nepal, prinsi la Jimbolia inainte sa treaca frontiera ILEGAL

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră...

“Alta zi cu soare”, spectacol de teatru inspirat dintr-o poveste din Banat, la Casa Artelor

Experiențele de viață ale altora ne sunt adeseori sursă...

Showcase Dokstation la Linked Culture 2019 – filme despre eroi punk si vedete pop

Mai sunt câteva zile până la Linked Culture 2019,...

Tanar din Kosovo, oprit la Jimbolia in timp ce incerca sa intre in Romania cu pasaport sarbesc

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a...

Din aceeași categorie

Categorii Populare