Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

”World Art Day” – Ziua artelor vizuale în lume, sărbătorită la Casa Artelor

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Miercuri, 15 aprilie 2015, cu începere de la ora 19:00 la Galeria Pygmalion (Casa Artelor) celebrăm, împreună cu artişti internaţionali, ”World Art Day” – Ziua artelor vizuale în lume, prezentatorul evenimentului fiind Călin Chincea.

Operele expuse au fost realizate, în perioada 4 – 11 aprilie 2015 la Jimolia, la sediul Asociaţiei Blythswood Banat, de către 13 artişti din nouă țări diferite: Elisabeth Lili Ochsenfeld (Germania), Nadide Acar Karaca (Turcia), Olga Djodjevic (Serbia), Clemens Beugkun Sou (Koreea de Sud), Jo Ann Morning (USA), Tar Bela (România), Georgiana Gomez (Mexic), Katarina Djordjevic (Serbia), Barbara Eleta Camoni (Italia), Carmen Bayer (România), Margot Paris (Canada), Songul Etsatici (Turcia) și Costin Brăteanu (România).

Ajunsa la cea de-a treia ediție, tabăra promovează arta prin colaborare şi schimb de idei. Cele mai bune două opere ale fiecărui artist au fost donate asociației Blythswood Banat. Numele ”Stefan Jäger”, este reprezentativ pentru comunitatea din Jimbolia. El a fost un pictor local de etnie germană, considerat unul dintre cei mai mari artişti ai Banatului de la începutul secolului al XX-lea. Evenimentul se găsește și pe Facebook.

Asociația Blythswood Banat este o fundație caritabilă, înființată în anul 2001, care realizează proiecte sociale şi culturale în orașul Jimbolia din județul Timiş. Printre proiectele asociației se numără două programe after-school pentru copii de clasele I-VIII care provin din familii defavorizate, proiecte de îngrijire pentru tineri seropozitivi și servicii la domiciliu pentru persoane vârstnice care nu se pot gospodări și întreține singure.

Casa Artelor este un promotor continuu al artei contemporane și un sprijin pentru artiști, prin spațiile pe care le pune la dispoziție: Galeria Pygmalion, Curtea cu Castan, Sala StudioArt, Galeria Subterană, Cafeneaua Klapka. Galeria Pygmalion și-a caștigat prestigiul ca și spatiu de promovare a artei contemporane, încurajarea debutului artistic și deschiderea internaţională. Casa Artelor aparţine Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş, aflată în subordinea Ministerului Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Casa Artelor lansează apel de proiecte pentru anul 2020, la Timisoara

Direcția Județeană pentru Cultură (DJC) Timiș pregătește programul evenimentelor culturale adăpostite de Casa Artelor...

FOTO CJ Timis, primele imagini cu bazinul de inot pe care il construieste la Jimbolia

Consiliul Județean (CJ) Timiș construiește pe fonduri proprii un bazin de înot cu toate...

Trei cetateni din Nepal, prinsi la Jimbolia inainte sa treaca frontiera ILEGAL

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat trei cetățeni...