Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Luni se lansează ediţia a VIII-a a celui mai tare proiect cultural din contextul arhitectural local: a_ta 2014

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
11.8 ° C
12.3 °
10.1 °
71 %
1kmh
0 %
lun
23 °
mar
25 °
mie
26 °
joi
23 °
vin
16 °

Anuala timişoreană de arhitectură a debutat în 2004 printr-o reuniune de mici dimensiuni numită “Seara Arhitecturii”. Din acel moment, cu fiecare ediţie succesivă, „a_ta” a crescut în amploare, devenind o manifestare importantă în mediul profesional arhitectural timişorean.

„a_ta 2014”, intenţionează să provoace la dialog şi să experimenteze diferite forme de interacţiuni şi intervenţii culturale, dispuse pe o linie temporală de 6 luni. Întregul proiect va fi compus din mai multe evenimente, coagulate în patru categorii importante pentru perceperea breslei: educaţie, start, profesie, stradă. Punctul culminant al
proiectului, continuând tradiţia, va fi recunoaşterea calităţii în breaslă, respectiv premierea proiectelor din anul curent.

Tema anualei – “prezent!” – apare ca o posibilă abordare a contextului actual, în perpetua tranziţie, în care absenţa a devenit cea mai lizibilă formă a prezentei/prezentului.

Cu prilejul lansării ediţiei 2014, va avea loc vernisajul expoziţiei retrospective anuala timişoreană de arhitectură 2007-2013. În cadrul acesteia vor fi expuse panourile proiectelor câştigătoare şi a nominalizărilor selectate de juriile ediţiilor precedente ale „a_ta”. Expoziţia constituie o premieră în seria anualelor, oferind o primă privire de ansamblu asupra a şapte ani de arhitectură de calitate premiată în Timişoara.

Evenimentul va fi deschis de preşedintele filialei OAR Timiş, arh. Vlad Gaivoronschi, după care arh. Adrian Ionasiu, în calitate de organizator, va face o scurtă prezentare a ediţiilor precedente. Oana Simionescu, coordonatoarea „a_ta 2014”, va descrie viziunea şi structura anualei şi va prezenta organizaţiile partenere – Asociaţia Peisagiştilor din România şi Asociaţia Simultan.

Ambientul vizual şi sonor al evenimentului va fi asigurat de SLOWDANCE. Manifestarea are loc începând cu orele 18:30 la Casa Artelor, str. Augustin Pacha nr. 8. Expoziţia este deschisă în ziua de 16 iunie, între orele 18:30 şi 22:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare