Cultura uneşte comunitatea şi instituţiile publice de cultură din Timişoara

- Advertisement -

Cele mai mari instituţii publice de cultură ale oraşului de pe Bega s-au „unit” cu cei din cadrul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, în derularea campaniei de informare „Cultura uneşte comunitatea” . Teatrul Național Timișoara, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely”, Teatrul de Păpuși “Merlin”, Opera Națională Română Timișoara și Filarmonica “Banatul” Timișoara, vor aduce la cunoştinţa publicului ce frecventează spectacolele şi concertele, date despre candidatură şi program.

“Munca în echipă, colaborarea, încrederea sunt elemente esențiale pentru succesul candidaturii Timișoarei. Directorii Teatrului Național Timișoara, Teatrului German de Stat Timișoara, Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Teatrului de Păpuși „Merlin”, Operei Naționale Române Timișoara și Filarmonicii „Banatul” Timișoara sprijină și de această dată activitățile Asociației prin participarea la campania de informare Cultura unește comunitatea. Prin intermediul acestor instituții de cultură, publicul timișorean este invitat să susțină orașul și să se informeze cu privire la această oportunitate unică pe care o avem în următorii ani. Soarta orașului pe termen mediu și lung este în mâna noastră, a comunității, prin urmare, o bună cunoaștere a programului de către cât mai mulți timișoreni e un pas important în pregătirea candidaturii. E timpul să ne unim în jurul acestei idei ca să obținem ceea ce ne dorim pentru viitorul nostru comun.” a declarat Simona Neumann, Directorul Executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Vor fi distribuite peste 5.000 de materiale informative, pliante și broșuri, în limbile română, germană și maghiară. Astfel, fiecare persoană care va cumpăra un bilet la spectacolele de teatru, de operă sau la concertele filarmonicii va primi și un pliant în care sunt prezentate informații despre programul Capitalei Culturale Europene, despre etapele pe care Timișoara le are de parcurs până în anul 2021 când poate deține titlul, despre modul în care timișorenii se pot implica și pot susține proiectul. Acesta are nevoie de întreaga comunitate pentru a se bucura de succes.Până în prezent, în grupul de voluntari s-au înscris aproximativ 30 de persoane.Cei mai mulți voluntari au o vârstă cuprinsă între 20 și 25 de ani, precum si o persoana de 61 de ani.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img