AcasăStiriSocialI.S.U. Timiş: Anul trecut numărul solicitărilor a crescut cu 16% faţă de...

I.S.U. Timiş: Anul trecut numărul solicitărilor a crescut cu 16% faţă de 2012

De-a lungul anului precedent au avut loc 12.900 de intervenţii, ceea ce înseamnă peste 35 de cazuri pe zi, dintre acestea cele mai multe au fost acţiuni SMURD, peste 11.500. În ceea ce priveşte incendiile, bilanţul indică 425 de astfel de cazuri, mai puţine decât în 2012. Factorii care au determinat acest lucru sunt atât temperaturile scăzute şi nivelul ridicat de precipitaţii, precum şi controalele efectuate de către cadrele I.S.U Timiş la nivelul gosopodariilor cetăţeneşti şi operatoriilor economici.

Urgenţele medicale în anul 2013, în cazul cărora au intervenit echipajele SMURD sunt peste 580 de accidente rutiere şi feroviare, unde un număr de 708 persoane au avut nevoie de asistenţă, 100 dintre acestea fiind încarcerate la sosirea echipajelor. Tot anul trecut au fost înregistrate 44 de asasinări, 2 accidente cu implicarea de produse periculoase, 51 de intervenţii pentru protecţia mediului şi 21 pentru salvarea animalelor.

În paralel cu situaţia operativă, au fost desfăşurate peste 2.000 de controale de prevenire şi s-a desfăşurat o activitate intensă de educaţie preventivă la nivelul instituţiilor de învăţământ, al primăriilor şi al operatorilor economici. În ceea ce priveşte tehnica de intervenţie a unităţii, în anul 2013, cu ajutorul Consiliului Județean Timiș, au intrat în dotarea inspectoratului o autospecială  de intervenţie la accidente colective şi pentru salvări urbane, o autoşenilată pentru intervenţii în medii izolate, precum și patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate mărită. Pentru anul în curs, printre obiectivele I.S.U. Timiş se situează amenajarea unui poligon de pregătire a personalului în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor, precum şi achiziţionarea unei autospeciale de intervenţie la înălţime de 42 de metri.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente