Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

I.S.U. Timiş: Anul trecut numărul solicitărilor a crescut cu 16% faţă de 2012

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

De-a lungul anului precedent au avut loc 12.900 de intervenţii, ceea ce înseamnă peste 35 de cazuri pe zi, dintre acestea cele mai multe au fost acţiuni SMURD, peste 11.500. În ceea ce priveşte incendiile, bilanţul indică 425 de astfel de cazuri, mai puţine decât în 2012. Factorii care au determinat acest lucru sunt atât temperaturile scăzute şi nivelul ridicat de precipitaţii, precum şi controalele efectuate de către cadrele I.S.U Timiş la nivelul gosopodariilor cetăţeneşti şi operatoriilor economici.

Urgenţele medicale în anul 2013, în cazul cărora au intervenit echipajele SMURD sunt peste 580 de accidente rutiere şi feroviare, unde un număr de 708 persoane au avut nevoie de asistenţă, 100 dintre acestea fiind încarcerate la sosirea echipajelor. Tot anul trecut au fost înregistrate 44 de asasinări, 2 accidente cu implicarea de produse periculoase, 51 de intervenţii pentru protecţia mediului şi 21 pentru salvarea animalelor.

În paralel cu situaţia operativă, au fost desfăşurate peste 2.000 de controale de prevenire şi s-a desfăşurat o activitate intensă de educaţie preventivă la nivelul instituţiilor de învăţământ, al primăriilor şi al operatorilor economici. În ceea ce priveşte tehnica de intervenţie a unităţii, în anul 2013, cu ajutorul Consiliului Județean Timiș, au intrat în dotarea inspectoratului o autospecială  de intervenţie la accidente colective şi pentru salvări urbane, o autoşenilată pentru intervenţii în medii izolate, precum și patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate mărită. Pentru anul în curs, printre obiectivele I.S.U. Timiş se situează amenajarea unui poligon de pregătire a personalului în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor, precum şi achiziţionarea unei autospeciale de intervenţie la înălţime de 42 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Vinovații fără vină! După șase luni de (ne)realizări, primarul Dominic Fritz a găsit un nou dușman imaginar – trolii

Paradoxal, deși e neamț de la mama lui de-acasă, primarul Dominic Fritz, are un...

ISU Timis a fost dotat cu doua autospeciale si sapte barci pneumatice noi FOTO

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și șapte bărci pneumatice de salvare...

DRDP Timisoara face bilantul reparatilor de pe drumurile nationale din judetul Timis

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, prin Secția de Drumuri Naționale Timișoara,...