Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

ADR a semnat cele mai scumpe contracte din zona de Vest

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat 15 contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.  Valorile financiare nerambursabile acordate întreprinderilor mici şi mijlocii se situează între 240.000  şi 1.437.000 de euro.

În cadrul acestei operaţiuni, în zona de Vest există 27 de  asftfel de contracte aprobate sau aflate pe lista de rezervă, 15 dintre acestea au fost semnate ieri, două se află în curs de contractare, în cazul altor două au renunţat beneficiarii, iar opt dintre ele se află în curs de identificare a sursei de finanţare.
Valoarea totală a celor 15 proiecte este de peste 34 de milioane de euro, dintre care aproximativ 17 milioane de euro reprezintă cifrele finanţării nerambursabile. Valoarea celor mai scumpe dintre acestea se ridică la aproximativ 3 milioane de euro, dintre care  1.437.000 de euro care nu pot fi rambursaţi, la Sat Bătuța şi Pecica. Primul, SYLC CON TRANS SRL,vizează exploatarea şi prelucrarea rocii diabaz, iar cel de al doilea, ARSAT INDUSTRIE SRL, creşterea competivitatii societii prin achiziţia unor utilaje specifice.
Implementarea planurilor creează peste 180 de locuri de muncă în zona Banatului, iar proiectele vizează ridicarea unor noi unităţi de producţie, modernizarea întreprinderilor sau achiziţionarea de tehnologie. Mulţi dintre solicitanţi au aşteptat câţiva ani pentru a primi aprobare.Proiectele au între 11-24 de luni, iar solicitanţii sunt din întreaga zonă vestică, Lugoj, Reşita, Lipova, Arad sau Timişoara, fiind doar câteva dintre ele.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=IAqhbKJyyi0&feature=youtu.be]

foto: Constantin Duma

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare