Deputatul PNL Marilen Pirtea, apel fără precedent la parlamentarii din Timis

- Advertisement -

Deşi este unul din cei mai mari contributori la bugetul de stat graţie dezvoltării sectorului industrial, Timişoara este văduvită de ani buni de finanţare de la Guvernul României. Mari proiectele precum o sălă polivalentă, centura de sud sau un nou stadion rămân an de an la stadiul de promisiuni. Deputatul PNL Marilen Pirtea le cere colegilor din Timiş colaborare pentru binele oraşului.

„În 27 de ani de democrație, Timișoara nu a fost niciodată o prioritate reală pentru guvernele României. Vedem, și mai departe, și mai aproape de Timișoara, orașe care înfloresc, în contextul în care o parte substanțială din nota de plată este acoperită din bugetul de stat. Timișoara, probabil cea mai occidentalizată comunitate din România, reședința județului cu a doua economie a țării – după capitală, este an de an “Cenușăreasa” bugetului de stat.

Această situație nu poate continua. Timișoara nu se poate dezvolta doar din banii timișorenilor, este nedrept și ne limitează creșterea. Desigur, pot accepta ca într-o democrație unele comunități să fie avantajate de guvernare, în baza sprijinului primit pentru platforma politică propusă alegătorilor. Pot accepta acest lucru, atât timp cât rotația guvernelor asigură o rotație a orașelor și județelor prioritare pentru investiții. Însă pentru Timiș și Timișoara, interzicerea accesului la „masa bogaților” a devenit o constantă.

Fac un apel public către parlamentarii de Timiș să susțină în bloc următoarele amendamente:
– finanțarea realizării documentației necesare viitoarei autostrăzi Timișoara – Belgrad, respectiv tronsonul de la Timișoara până la ieșirea din țară spre Serbia;
– reabilitarea majoră a Gării de Nord din Timișoara, poarta de intrare feroviară în Timișoara – avem exemplul gării din Arad, știm că se poate;
– asigurarea nivelului optim de finanțare pentru realizarea centurii de sud a Timișoarei.

În spirit de colegialitate, îi invit să completeze lista de priorități ale județului Timiș. Pentru a trece aceste amendamente, vom avea nevoie de susținerea întregului corp de parlamentari de Timiș, și nu doar a acestora, ci și a unei majorități din comisiile de specialitate și apoi din plen, pentru ca să asigure șanse de adoptare a unor capitole de investiții sau cheltuieli importante pentru viitorul zonei noastre”, susţine Pirtea.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare