Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Se dă startul la reabilitarea Spitalului Judeţean

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timişoara are o agendă încărcată pe 2014, din punct de vedere al proiectelor ce sunt vizate. Spitalul Judeţean este următorul pe listă. O mare parte din bugetul destinat investiţiilor şi reparaţiilor, aproximativ 6 milioane de lei, au fost cheltuiţi anul trecut pentru reablitarea termică a clădirii. Însă, puse în balanţă, beneficiile sunt mai multe, comfortul pacienţilor, precum şi facturi vizibil mai mici la căldură.

Blocul operator este una dintre zonele cele mai însemnate. Personalul este reprezentat de 76 angajaţi şi deserveşte Clinica Chirurgie I, Clinica Chirurgie II, Clinica Chirurgie III, Clinica Urologie, Clinica Neurochirurgie şi Clinica Chirurgie Vasculară. Lunar, aici au loc peste 1.000 de intervenţii, iar medicii au nevoie de echipamente medicale noi pentru tratarea pacienţilor, cele din prezent fiind învechite şi uzate.

Proiectele mai prevăd şi modernizarea spaţiului unde acum 24 de ani a avut loc „Operaţiunea Trandafirul” alias furtul celor peste 40 de cadavre ale revoluţionarilor, şi anume, morga.

„Este o investiţie estimată la 26 milioane de euro, vom încerca să facem acest lucru pe bani europeni”, a declarat Iulius Jugănaru, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara

Casa Austria este şi ea vizată în proiectul consolidărilor, precum şi pentru extinderea unui nou corp. Planul cuprinde şi modernizarea compartimentului Prosectura, repararea lifturilor ce necesită recondiţionare, precum şi modernizarea şi extinderea construcţiei clinicii de ortopedie.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z_shEluA2i8&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Timisoara are prima Clinica de Mari Arsi din tara: trei saloane din cinci, functionale FOTO

Timișoara este primul oraș din România care are o Clinică de Mari Arși, aceasta...

10,5 milioane de lei, pentru modernizarea retelei de distributie a gazului, in Timis

Reţeaua de distribuție a gazelor naturale din județul Timiş va fi înlocuită pe o...

Schimbarea radicala care va afecta toți calatorii RATT, anunțată de primarul Robu

Circulați cu vehiculele Regiei Autonome de Transport în comun, însă de multe ori aveți...