Radar2

În perioada 13-16 ianuarie 2014, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

În tot acest timp ei au aplicat 1.130 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 460 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 135 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 113 permise de conducere, 69 dintre acestea fiind ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Rezultatul acestor acţiuni a fost şi reţinerea permiselor de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau au depăşit limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Din acelaşi bilanţ face parte şi retragerea a 21 de certificate de înmatriculare.

În acest weekend, poliţiştii se vor afla din nou în stradă, urmărind combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.