Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Strigăt de disperare! Un timișorean face apel la martori pentru a-l identifica pe dementul care, în Parcul Botanic, a vrut să-i violeze și să-i omoare soția

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
În mod cert, tot ceea ce urmează să citiți, vă poate afecta emoțional. Poate, chiar iremediabil! Cu atât mai mult cu cât toată drama s-a petrecut ziua în amiaza mare, pe lumină, în buricul târgului. Chiar în plin centrul Timișoarei, la intrarea în Parcul Botanic!

Exact acolo unde, în aglomerație, se presupune că forțele de ordine ar trebui să patruleze non-stop și într-un efectiv mai mare, tocmai pentru a asigura atât liniștea și ordinea publică, cât și respectarea regulilor și măsurilor anticovid.

Și totuși, pe data de 3 aprile a.c, la ora 16.55, inevitabilul s-a produs. O femeie, în vârstă de 35 de ani, a fost atacată de prădător sexual, care a încercat să o violeze, Cum tânăra s-a opus și a strigat, infractorul a schimbat placa și a intenționat să o reducă la tăcere, prin sugrumare.

Numai norocul a făcut ca, azi, victima să mai fie în viață! Și asta datorită unor bărbați necunoscuți care, auzind țipetele disperate după ajutor, au intervenit, în ultimul moment, punând criminalul pe fugă. Acum, toată lumea îi caută pe EROI: familia vrea să le mulțumească, iar polițiștii să-i chestioneze, în vederea realizării unui portret robot care să ajute la identificarea și reținerea prădătorului sexual.

După tentativa de viol și de omor, femeia a fost internată de urgență la ”Clinicile Noi” și examinată de medicul primar Anda-Maria Neagoe, la ora 18.06. Ulterior, victima a fost internată pe secția de Chirurgie Generală 1 a Spitalului Municipal de Urgență Timișoara cu diagnosticul de: ”Heteroagresiune afirmativ prin ștrangulare. Contuzie facială cu excoriație la nivelul submandibular și cervical stâng”.

Acum, soțul victimei, Lorenz Winkler, dorește ca nici o altă persoană să nu mai treacă printr-o asemenea situație traumatizantă și face apel la spiritul și simțul civic al timișorenilor, sperând ca aceștia să vină în ajutorul IPJ Timiș, astfel încât infractorul să fie scos de pe străzile orașului și dus acolo unde îi e locul: după gratii și departe de oameni! ”Aș dori să vă cer ajutor sub formă de raportare/chemare a martorilor unui incident foarte grav de violență care a avut loc, pe 3 aprilie a.c., la ora 16.55, la Timișoara. În Parcul Botanic, soția mea (35 de ani) a fost persecutată, atacată și abuzată fizic de un criminal violent, încă necunoscut, chiar la intrarea în parcul de pe strada Gheorghe Lazar (vezi harta marcat cu X). De frică, făptuitorul a sugrumat-o, în cel mai violent mod (nu putea respira), a lovit-o în față și i-a a închis gura și nasul”, scrie Winkler în apelul său către timișoreni, pus la dispoziția www.voceatimișului.ro.

Mai mult, cetățeanul povestește că: ”Drept urmare, soția a suferit traume psihologice severe și leziuni la nivelul feței și gâtului. Acestea au fost documentate de spitalul de urgență, imediat după infracțiune, după ce soția mea a fost transportată la spital de către ambulanță. De asemenea, polițiștii au apărut la fața locului și l-au urmărit pe făptuitor, dar nu l-au prins. Infracțiunea este înregistrată oficial de Poliție și am depus o plângere”.

Apel la umanitate

Lorenz Winkler susține că, azi, soția sa este în viață doar datorită unor bărbați curajoși: ”…doi bărbați au intervenit pentru a ajuta și din fericire au putut preveni lucruri mai rele dar făptuitorul a fugit, în cele din urmă. Conform primelor declarații, infractorul este suspectat de tentativă de abuz sexual si tentativă de omor, fapte care, acum, sunt documentate și de poliție. Din păcate, făptuitorul nu a putut fi identificat și, prin urmare, dorim să vă cerem ajutorul pentru localizarea martorilor care, în momentul comiterii infracțiunii (sâmbătă, 03.04.2021, 16:55), au fost prezenți și au văzut toată scena”.

Timișoreanul spune că, în afara celor 2 bărbați care au intervenit, salvându-i viața, soția sa își mai aduce aminte ”…mai ales de 3 femei, care se aflau în imediata apropiere, dar care au fugit de frica făptuitorului. Dacă este posibil, cerem o descriere a făptuitorului pentru a-l putea identifica. Suntem de acord ca fotografiile trimise în atașament să fie publicate. Vă mulțumesc foarte mult, în avans, pentru raportare și cooperare. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați în orice moment”.

Este cât se poate de evident faptul că familia Winkler dorește ca această dramă, care le-a dat viața peste cap, să se încheie cât mai repede. Și, mai mult decât orice, ca prădătorul sexual să fie luat de pe străzi, astfel încât nicio femeie să nu mai trăiască clipe de coșmar. Totodată, Lorenz Winkler ar vrea să le mulțumească, personal, celor doi EROI care i-au salvat viața soției sale. Nu în ultimul rând, și tuturor persoanelor care pot să vină în ajutorul polițiștilor cu cât mai multe detalii, care să șlefuiască portretul robot al ”criminalului” din Parcul Botanic.

IPJ Timiș a comunicat că s-a autosesizat și continua cercetările, în această fază, pentru ”lovire cu alte violențe” urmând ca, după lămurirea tuturor aspectelor și circumstanțelor, să schimbe încadrarea juridică a faptei.

Acum, totul depinde de timișoreni! Și familia Winkler mizează pe simțul civic al bănățenilor, mai ales în astfel de momente și situații dramatice care, într-o secundă, pot da peste cap viața unei întregi comunități…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sub cupola M.A.I! Deținutul Alin Morcocian susține că, aflat în arest preventiv, agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale i-a facilitat o...

Înainte de toate, așa cum știu toți infractorii din spațiul danubiano-carpato-pontic, nu e niciun...

La milimetru! Rroma Denisa Căldăraș a ratat cursa Wizz Air de Dortmund care ar fi plasat-o, după audierile de la Parchet, direct în brațele...

Că Denisa Căldăraș a avut noroc cu carul, când a scăpat din ghearele (sub)ofițerilor...