Şoferii nu au scăpat de Poliţie nici în weekend. Peste 600 de amenzi de la Rutiera din Timiş

- Advertisement -

Între 13 şi 15 iunie 2014, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Oamenii legii au întocmit nouă dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi celor care nu posedau permise de conducere, precum sau celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 632 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 351 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 67 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 50 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi depăşirea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 24 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare