Robu promite investitii in 2018: vom avea stadion nou, pasaje, poduri peste Bega, dar si fantana cu jocuri de lumini

Date:

20 de noi investiții – asta le promite primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cetățenilor care locuiesc în capitala Banatului. Promisă încă din 2012, fântâna cu jocuri de lumini și muzică va fi construită în 2018, în Parcul Botanic. Pe listă se află și noi pasaje și poduri.

Vom avea lucrări mari în continure, dar deranjul nu va mai fi la fel de mare. Vom începe construcția Pasajului Solventul, al patrulea în portofoliul nostru de pasaje, vom începe construcția primelor două noi poduri peste Bega din ultimii 50 de ani, Podul Jiul și Podul ILSA. Vom începe construcția Pasajului Consiliul Europei. Vom lărgi la patru benzi Bulevardul Sudului. Vom lărgi la patru benzi strada Mareșal Constantin Prezan. Vom închide Inelul 2 de trafic. Vom avea, iată, un prim inel închis pe un traseu corect. Vom realiza bună parte din inelul 5 de trafic. Vom face o legătură directă, în afara orașului, între Calea Torontalului și Calea Aradului. (…) Vom crea fântâna cântătoare. Ați văzut că am preluat sintagma, a început să îmi placă. Ce opoziție? Aia e opoziție? Vorbind cât se poate de serios, pentru ca eu am simțul umorului. Subiectul este unul cât se poate de serios. Nu își poate permite fitecine pe care nu îl recomandă nimic pentru asta să ducă în derizoriu ceea ce gândesc mari specialiști ai lumii în arte și tehnologii. Cine nu pricepe asta, asta e, e dreptul lui să nu priceapă, fiecare avem limitele noastre. Și pe mine dacă mă pui să ridic o halteră de 200 de kilograme nu pot. Mergem înainte. E vorba de fapt despre un sistem complex de spectacole, muzică, jocuri de lumină și jeturi de apă. Vom lansa studiul de fezabilitate pentru obiectivul aquapark. Vom reabilita Piața Victoriei, înnoind toate rețelele de utilități și pavajul, păstrând însă, așa cum am făcut și altă dată, spațiile verzi și pavajul. Vom reabilita fațadele laterale ale Palatului Culturii, unde știm că avem sediile Operei Române, ale Teatrului Național, Teatrul Maghiar și Teatrul German. (…) Vom construi noi clădiri școlare, așa cum am menționat. Vom finaliza noul corp, demisol, parter plus șase etaje la Spitalul de Copii. Vom lansa studiul de fezabilitate pentru obiectivul sală polivalentă de 16.000 de locuri în Timișoara. Vom realiza tot ce am asumat prin dosare de candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană a Culturii. Vom restaura vechile cinematografe pe care tocmai le-am recuperat salvându-le de la jaf. (…) Vom începe construcția în Calea Lipovei și Calea Buziașului a câte unui complex sportiv și de agrement format fiecare din bazin de înot acoperit, bazin de înot în aer liber, teren de tenis, teren de minifotbal, handbal și baschet, locuri de joacă și spații verzi, în plus în complexul din Calea Buziașului se va realiza și un nou stadidon, care la început va avea 5.000 de locuri, apoi în a doua etapă 10.000 și în final 15.000 de locuri. Acesta este un proiect care va fi făcut cu bani de la bugetul local. Vom amenaja noi piste de biciclete în Timișoara și legături cu comunele din jur. Vom creea noi stații de biciclete și vom pune la dispoziție gratuit sistemul Velo Tm dovedit de mare succes”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare