Început de primăvară sub pensule, la Casa Artelor

- Advertisement -

Doza de cultură din această săptămână aduce în compoziţia sa, culoare şi pensule ce mângâie fin pânza. Joi, începând cu orele 19:00, Galeria Pygamlion va fi gazda unui vernisaj creativ, ce a pus în funcţiune rotiţele imaginaţiei şi talentul artiştilor. În şedinţe de câte 4 ore, participanţii s-au portretizat prin rotaţie, în ultima parte realizând o pictură a propiului chip.

Picturile în ulei au prins viaţă pe pânzele de şasiu, iar întregul proiect a însemnat mai mult decât un act creator, fiind şi un exerciţiu plastic pentru pictorii sau viitori pictori. Accentul a căzut pe procesul creativ presat de timp, pe spiritul observaţional, precum şi pe evaluări sau decizii spontane. Proiectul s-a desfăşurat în perioada martie – iunie a anului trecut, cuprinzând 15 artişti.

Un alt eveniment din ramura artelor plastice destinate vizualului se va derula sâmbătă, în prima zi a lunii martie, începând cu orele 11:00. Cafeneaua Klapka se va transforma într-un atelier de pictură, sub pensulele unui eveniment aparte. „Paint your passion” este dedicat artiştilor, amatori sau profesionişti, ce vor avea oportunitatea de a „zugrăvi” pe mai multe fâşii de piele, care, mai apoi, vor da naştere unei colecţii de pantofi de tango ce vor purta numele proiectului. Doritorii se pot înscrie până la data de 27 februarie, lista finală urmând să fie publicată pe My Tango Shoes by Mono.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Casa Artelor lansează apel de proiecte pentru anul 2020, la Timisoara

Direcția Județeană pentru Cultură (DJC) Timiș pregătește programul evenimentelor...

“Alta zi cu soare”, spectacol de teatru inspirat dintr-o poveste din Banat, la Casa Artelor

Experiențele de viață ale altora ne sunt adeseori sursă...

Showcase Dokstation la Linked Culture 2019 – filme despre eroi punk si vedete pop

Mai sunt câteva zile până la Linked Culture 2019,...

Peregrinii cântă în ”memoria” Timișoarei otomane. Când are loc spectacolul

”Onorăm trecutul orașului nostru în cadrul culturii unui mare...

Paula Aldescu lansează cartea ”Un vis de o zi”, la Timișoara

Paula a lansat acum 4 ani primul volum de...

Din aceeași categorie

Categorii Populare