Ilegalităţi peste ilegalităţi! Dacă vrei siloz în mijlocul satului, îl faci, fără aprobare, în Sacoşu Turcesc FOTO/VIDEO

- Advertisement -

Ca să înţeleţi despre ce vorbim, întâi de toate vom face o scurtă prezentare a comunei Sacoşu Turcesc o comună condusă începând cu anul 2000 de Gabriel Adrian Koller – un primar PD-L care tot promite şi nu prea-i iese mai nimic. Comuna este alcătuită din localităţile Sacoşu Turcesc, Berini, Icloda, Otveşti, Stamora Română, Uliuc şi Unip.

Primul caz concret de pe moşia lui Koller – primarul, pe care-l vom dezbate astăzi este cel al unui apropiat al acestuia care s-a apucat de construit, dar nu orice şi nu oriunde. Un anume Mugurel Demenescu construieşte, în mijlocul satului Stamora Română o construcţie enormă. Enormă ca suprafaţă, enormă ca înălţime, comparativ cu celelalte case din zonă, iar cel mai important este că această construcţie, deşi începută undeva în anul 2011, nu are niciun aviz de construcţie. Mai grav, de mai bine de doi ani, proprietarul nu-şi face probleme în ceea ce priveşte intrarea în legalitate.

Văzând acestea, vecinii cei mai afectaţi de noile construcţii ce se ridică, au solicitat Primăriei Sacoşu Turcesc, mai întâi în septembrie 2011 şi de nenumărate ori după acea dată, luarea de măsuri împotriva proprietarului acestui pământ. Una dintre familiile afectate la propriu este Giuricsa, din care, între timp a rămas doar soţia, bărbatul murind în vara anului trecut după un stop cardiorespirator ca urmare a agitaţiei create de această situaţie, susţine doamna Giuricsa, care ne mai spune şi că nici ea şi nici soţul ei nu şi-au dat acordul pentru ca vecinul să construiască aşa ceva.

Ca să fie clar, conform legislaţiei românesti, autorizarea unui depozit de cereale se poate face la limita a minim 1.000 de metri (1 kilometru) de la marginea localităţii, în afara ei întruct acestea atrag rozătoare (şoareci, şobolani, etc) într-un număr foarte mare.

Proprietarul terenului a depus la Consiliul Judeţean Timiş o cerere pentru a intra în legalitate, însă, aşa cum era legal, i s-a refuzat amplasarea unui depozit de cereale pe suprafaţa localităii. După ce a fost sancţionat pentru ridicarea acestuia pe locaţia respectivă, Demenescu a solicitat C.J. Timiş să primească aprobare pentru a face pe acel loc o seră (cu acoperiş din plăci de azbociment sau tablă şi cu pereţi de beton!?). Acesta a ajuns deja la a treia construcţie, în aceeaşi ilegalitate, ba mai mult, Demenescu a intrat şi peste terenul vecinei, cu mai bine de un metru, bineînţeles că tot fără a avea vreun acord, în condiţiile în care o construcţie poate fi făcută la 1,5 metri de la marginea proprietăţii, iar construcţiile în acea zonă nu au voie să depăşească 6 metri în înălţime. „Avea 20 de metri, iar acum depăşeşte 21 de metri front stradal, de unde a apărut diferenţa? Trage tractoarele aici şi face un zgomot puternic toată ziua. Oamenii care lucrează la el sunt angajaţi la negru” ne-a povestit femeia. „I-am spus frumos: <<Mugurel, tu ai primit teren de la primar, în afara satului cu 500 de metri. De ce nu construieşti acolo?>> Ştiţi ce mi-a răspuns? <<Duceţi-vă în p**a mea, eu fac ce vreau eu!>> Ţineţi cont că eu am 70 de ani, iar el 36” a mărturisit femeia.

Primarul şi Mugurel Demenescu sunt cunoştinţe apropiate

„Fac afaceri împreună, îşi bat joc de noi. Toată lumea poate să confirme faptul că mănâncă împreună, la Sacoşu Turcesc. Reacţia primarului când l-am întrebat despre construcţia începută de Demenescu ştiţi care a fost? <<La revedere, la revedere, pleacă de aici!>> şi m-a scos afară din birou, pentru că am îndrăznit să fac reclamaţie” susţine femeia.

Fără remuşcări

Dovadă a faptului că amicului primarului nu-i pasă de cei din jurul său, cu atât mai mult de vecinii care sunt direct afectaţi de acţiunile sale, acesta i-a replicat femeii, după ce soţul acesteia a decedat: „Am băgat unul în pământ, îl bag şi pe celălalt” ne-a povestit, revoltată femeia care susţine că din cauza vecinului a intrat bărbatul ei în pământ, iar acum este rândul ei. Culmea tupeului, Demenescu are tupeul să o acuze pe femeie de furt: „<<Ai furat destul>> mi-a spus. Arată-mi mie ce-am furat! Ce să fur? Sărăcia asta în care trăiesc? Pensia de 800 de lei, din care 400 am dat acum numai pe medicamente? Asta am furat ne-a mărturisit femeia, care simte că a ajuns la capătul puterilor.

Femeia a făcut plângeri peste plângeri, de la Primăria Sacoşu Turcesc (unde, după reacţia primarului Gabriel Koller, e clar că a intervenit fără niciun folos) şi până la Inspectoratul de Stat în Construcţii, sau de la Consiliul Judeţean Timiş şi până la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, dar singurele măsuri luate împotriva lui Mugurel Demenescu au fost câteva sancţiuni contravenţionale, în rest fiecare instituţie mai anunţă că mai face câte un control, dar nimeni nu-şi asumă demolarea gigantului construit fără niciun fel de autorizaţie, acesta arătând şi acum, după aproape trei ani de la demararea lucrărilor, ca în imaginile de mai jos. Apropo, ştiţi ce ne-a spus un bărbat care lucra în curtea silozului, revoltat că fotografiem construcţia? „Facem ciupercărie, aici!” INTERESANT, NU? 

Cum problemele existente în cadrul comnunei Sacoşu Turcesc sunt cu mult mai multe, iar nemulţumirile oamenilor de acolo sunt mari, vă anunţăm, încă de pe acum, că urmează un întreg „serial” cu şi despre aceste locuri, dar mai ales oameni – toţi apropiaţi ai primarului Gabriel Koller, dar să nu-l uităm tocmai pe el!

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=zwqMG0VOKCg&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare