Maria Grapini a fost olimpică. Nu o credem!

- Advertisement -

Se vorbește în târg că Maria Grapini este agramată. A zis-o Monica Macovei, a declarat-o și presa, o constată și bloggerii.  Dacă îi scrii numele într-un motor de căutare, nu o să găsești ultimele noutăți cu privire la activitatea ei politică, ci ultima gafă gramaticală. Vă mirați? Eu nu, pentru că sunt așa de multe, că e de la sine înțeles că vor ocupa o bună parte din rezultatele afișate. Mai nou, ministra, să îmi fie îngăduită abaterea, vrea să se ducă în parlamentul european, unde probabil că o să își terorizeze colegii de la Bruxelles cu discursuri despre „ză dacs and ză tracs”. Dar, până la urmă, să fim deschiși la minte pentru că imposibilitatea verbală a ministrei, reprezintă cea mai mică problemă pe care dânsa o are.

Chiar în timp ce scriu acest material, Grapini a declarat, la Speranța TV, că România a avut primul om care a zburat în spațiu. Dacă cei mai cârcotași vor spune, „Da, ministrul are dreptate, compatriotul ei, Iuri Gagarin, a fost primul om care a zburat în spațiu”, este de datoria noastră să clarificăm problema: Dumitru Prunariu este al 103-lea om care a plutit seren pe orbita Terei.

Desigur că, în poziția de Ministru al Turismului, ar fi o mană cerească să avem primul om trimis în spațiu, pentru că am putea să organizăm excursii cu turiștii și cu copiii la fața locului. Dar, din păcate, trebuie să ne mulțumim cu stațiunile montane lăsate în paragină, cu plajele distruse, cu străinii care se opresc la graniță și se uită dubios peste gard, etc. Eu o înțeleg însă pe Grapini, este necesar să gândim hiperbolic turismul mioritic, nu să ne poticnim de clădiri mizerabile și infrastructură inexistentă.  Eu îi propun ca de mâine, țara să se înscrie pe ghidurile turistice cu următoarele realizări (mărețe),: România, cea mai aerisită națiune: avem cele mai multe stațiuni prin care bate vântul. România, cel mai puțin deșertificat stat, nu avem nisip nici măcar pe plajă, România, patria soarelui etern, sub 20% teren împădurit, România, țara egalității, la noi te fură de la chioșcar la prim-ministru, și nu în ultimul rând, România, țara cu cele mai multe izvoare termale, semn că noi, cei care locuim aici și îndurăm în fiecare zi, nu ne îmbătăm cu apă rece.

La toate aceste probleme, ministrul a fost de negăsit, însă, pe Facebook postează zilnic, și o doare cel mai tare când e făcută agramată. De aceea a ținut, într-un interviu, să declare că ea nu e ceea ce pretinde restul lumii cu dovezi concludente, adică analfabetă. Ea a fost și la olimpiada de română. Stimată doamnă, și eu am fost la olimpiada de chimie, am luat 3.25 și am hotărât să renunț la a mă mai considera chimist de renume international. Nu și dumneavoastră.

Staţi liniştiţi, că am fost olimpică la Limba Română. Problema mea este următoarea: eu scriu noaptea, în avion sau în maşină. Am să vă fac probă cu iPad-ul că dacă pui „s-a”, sare şi îţi pune cu liniuţă la un text unde nu trebuia să fie scris despărţit. Faptul că scriu târziu şi numai în mijloacele de transport sigur că apar astfel de lucruri. Eu niciodată n-am analizat gramatical un text pus pe Facebook. Facebook-ul a fost inventat pentru altceva, pentru o relaţionare, dacă vreţi. Nici încrâncenarea politică nu-mi place pe Facebook. Eu am început să scriu înainte de a fi ministru şi nu am vrut să renunţ tocmai pentru a nu se spune „Aaa, acuma e ministru şi nu mai scrie nimic”.

Un mic sfat pentru Maria Grapini: nu mai scrieți nimic. E singurul mod prin care puteți să mai faceți opinia publică să uite de dumneavoastră. Nu e greu, sunteți ministru, poate și viitor europarlamentar. Fotoliul e moale, „renumerația” nu e mică, după buget, iar românii sunt ușor de păcălit. Vedeți și dumneavoastră, nici nu e greu cu atâtea realizări mărețe…

Acest material este un pamflet…cred.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

(Re)descoperiți frumusețile Timișului! Consiliul Județean a lansat un tur virtual interactiv

Obiectivele turistice al Timișului sunt disponibile acum spre vizitare...

Vacantele achizitionate online, mai scumpe cu 4%. Cele offline, plus 22%, fata de 2018

La nivel mondial, industria turismului online a crescut, de...

Ghizii de turism din Timisoara si Arad, la ”specializare” in Mako

Weekend-ul recent încheiat a fost o perioadă interesantă pentru...

Robu face sondaj pe Facebook privind plombarile pe ninsoare si ploaie

Primarul Timişoarei vrea să ştie: doriţi plombarea drumurilor chiar...

Primarul Timişoarei, sondaj pe Facebook privind limitarea pragului de zgomot

Peste 80% din aproximatv 1.800 de timişoreni s-au...

Din aceeași categorie

Categorii Populare