Robu, mesaj către Ponta: PNL nu se află pe picior de egalitate cu PC sau UNPR

- Advertisement -

Crearea USD și tensiunile legate de posibila destrămare a Alianței Social Liberale l-au determinat pe primarul Nicolae Robu să critice dur decizia luată de premierul Victor Ponta de a institui un nou post de Vicepremier, destinat președintelui PC, Daniel Constantin. Robu îl acuză pe primul-ministru că pune PNL pe picior de egalitate cu partidele remorcă PC și UNPR, și uită de paritatea promisă electoratului.

„Este regretabil că PSD, la nivel național, – la nivel local eu nu am ce să le reproşez colegilor pentru modul în care am cooperat până acum şi îmi doresc să continuăm pe aceeaşi linie – se dovedeşte preocupat doar cum să acapareze cât mai multă putere, îndepărtându-se total de ideea de fair-play în raport cu partenerii şi, mai grav, detaşându-se cu cinism de problemele reale ale ţării. De altfel, această linie de conduită a început imediat după alegerile parlamentare, cu ocazia constituirii Guvernului, când s-a venit cu această structură guvernamentală nemaiîntâlnită în România și, probabil, nici prin alte părți. Iar acum, ea este dusă și mai departe, prin încercarea de a crea încă un post de Vicepremier, pentru liderul PC, mai nou și mai vechi aliat PSD.” a declarat primarul.

Primarul a ținut să vorbească despre faptul că împărțirea de portofolii ministeriale este inechitabilă având în vedere că PSD+UNPR+PC au cinci posturi, iar PNL doar unul, chiar și în condițiile în care acea funcție este deținută de Klaus Iohannis, despre care edilul timișorean susține că face cât toți ceilalți al un loc.

„Păi, domnule Ponta, despre ce paritate PSD-PNL mai putem vorbi, când dvs. puneți de o parte a liniei de referință PSD cu acoliții, prin: Premier, un Vicepremier PSD, un Vicepremier UNPR, un Vicepremier PC, iar de cealaltă parte PNL, printr-un Vicepremier? Așa paritate am promis noi electoratului, pentru așa ceva am primit mandat prin voturile obținute ÎMPREUNĂ? Este adevărat că dl. Klaus Iohannis face cât tot pachetul PSD+acoliți menționat sau chiar mai mult, dar nu despre asta este vorba. O spun răspicat: eu, colegii mei din Timiș și, sunt convins, toți ceilalți liberali, nu vom accepta NICIODATĂ să fim tratați astfel, să fim puși pe picior de egalitate cu partide-remorcă, agățate mereu de câte-o locomotivă, ba la stânga, ba la dreapta, după… bătaia vântului, partide care şi-au făcut un mod de a exista din a se sustrage legitimizării prin votul cetăţenilor.” susține edilul orașului.

În final, primarul a lansat o chemare la responsabilizare în fața electoratului și a făcut și un apel către Victor Ponta de a-și păstra promisiunea de susținere a lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale care vor avea loc la sfârșitul acestui an.

Eu lansez un apel la raţiune şi responsabilitate: ne-au votat milioane de cetățeni pentru a guverna ÎMPREUNĂ până în 2016, cu Victor Ponta premier și în condiții de paritate de portofolii ministeriale și pentru a da împreună viitorul președinte al României, în persoana președintelui PNL, Crin Antonescu. Haideți, atunci, să facem asta, să lăsăm politicianismele la o parte și să ne ocupăm de problemele țării și ale comunităților locale !” a încheiat Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img