Ponta-își-bate-joc-de-românii-din-străinătate05

O inițiativă lansată pe Facebook a adunat luni seara, între 18:00 şi 20:00 (ora locală), aproximativ 100 de români, în apropierea Ambasadei României la Paris, chiar dacă ploua și condițiile meteo nu au fost dintre cele mai favorabile. Protestatarii au purtat steaguri şi au scandat „Dreptate şi onoare călcate în picioare!”, „Nu uitaţi de ea, Constituţia!”, „Dreptul la vot!”.

Organizatorii protestului au obţinut și autorizaţie de la autorităţile franceze pentru cele două ore de protest, însă documentul nu le-a permis să protesteze în faţa Ambasadei, ci în apropiere.

„Votul meu este un drept constituţional. Nimeni nu are dreptul să-mi îngrădească dreptul la vot. Prin acest eveniment vă invităm să luaţi atitudine indiferent de afinităţile dumneavoastra politice şi să fim uniţi pentru a ne proteja dreptul nostru constituţional”, au postat, pe Facebook, organizatorii evenimentului, scrie Mediafax.

Vă reamintim că românii din Diaspora au fost umiliți duminică, 2 noiembrie 2014, fiind ținuți ore în șir la cozi de sute și chiar mii de persoane, datorită organizării proaste de care a dat dovadă Ministerul Afacerilor Externe, în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Facebook Comments